Voorbeschouwing speelronde 19 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 19 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Dalfsen – Stadskanaal

Dalfsen uit, Lemelerveld thuis, een uitermate belangrijk tweeluik voor Stadskanaal. De laatste kansen om nog echt mee te gaan spelen om de titel in de zondag 2e klasse L. Afgelopen zondag verloor Stadskanaal namelijk bij Rolder Boys, waardoor de achterstand opliep tot acht punten ten opzichte van zowel Dalfsen als Lemelerveld. Wel speelden de Knoalsters een wedstrijd minder, dus er is nog een kleine kans om het gat te overbruggen. Zondag zal er dan eerst gewonnen moeten worden in en van Dalfsen. Zeker niet onmogelijk, de eerste confrontatie eindigde in een 3-1 overwinning voor Stadskanaal. Lukt het Stadskanaal dus om in de race te blijven of moet het definitief afhaken?

Gasselternijveen – Gieterveen

De derby, de wedstrijd van het jaar, zo maar wat kreten die van toepassingen zijn op deze wedstrijd tussen Gasselternijveen en Gieterveen. Een wedstrijd die beide teams absoluut niet willen verliezen. Op voorhand zijn de Nieveners de favoriet. Tot nu toe kent de promovendus een goed seizoen en speelt het om de nacompetitieplekken voor promotie. Gieterveen is na de winterstop wat opgekrabbeld en lijkt de degradatiezone langzamerhand te verlaten. Wel liep het vorige week tegen een forse zeperd aan tegen Heiligerlee, 1-7. Maar de derby is een wedstrijd op zich, een wedstrijd die vaak extra krachten los maakt. Lukt het Gieterveen om in het hol van de leeuw te winnen of blijven de punten in Gasselternijveen, zondag rond de klok van 16:00 uur zal er meer duidelijkheid zijn.

SPW – Bareveld

Een degradatiekraker in de zondag 4e klasse D tussen de nummers veertien en twaalf van de ranglijst. Beide elftallen draaien niet goed na de winterstop en dat heeft ervoor gezorgd dat beide teams afgezakt zijn op de ranglijst. Inmiddels lijkt het dan ook vijf voor twaalf te worden voor zowel SPW als Bareveld. Er moeten punten worden gepakt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Momenteel heeft Bareveld een voorsprong van drie punten en dus kan het afstand nemen van de laatste plaats. SPW zal er alles aan gelegen zijn om het gat juist te dichten. Wie pakt de eerste overwinning van 2019?

Weiteveense Boys – Alteveer

De topper in de zondag 5e klasse E tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Het verschil tussen beiden is maar liefst acht punten, maar Weiteveense Boys speelde tot nu toe ook twee wedstrijden minder. Bij winst van de thuisploeg zal die op verliespunten zelfs bovenaan komen. Het belang van deze wedstrijd voor Alteveer is dan ook groot. Bij winst kan men het gat namelijk vergroten en lijkt het een stuk moeilijker te gaan worden voor Weiteveen om er nog bij te komen. De vraag is wel of Alteveer weer uit het dipje is gekomen na het gelijke spel tegen Buinen en de zeperd tegen Pekelder Boys. Weet Alteveer zondag te winnen, dan zet het een reuzenstap richting het kampioenschap.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zondag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse D.

Programma 20 januari

Overzicht van de wedstrijden die zondag 20 januari gespeeld worden.

Programma Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten zondag 22 december

Overzicht van de wedstrijden die zondag worden gespeeld tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten.