Voorbeschouwing inhaalronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat er een inhaalronde op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – Lemelerveld

Na de nederlaag tegen Dalfsen vorige week is Stadskanaal uitgeschakeld voor de titelrace. De laatste strohalm werd net niet gegrepen en dus moet er gestreden worden voor nacompetitievoetbal. Maar ook daar komen meerdere ploegen nog voor in aanmerking en dus kan het nog een spannend slot worden in de zondag 2e klasse L. De concurrentie zit namelijk op het vinkentouw. Komende zondag wacht opnieuw een topper voor Stadskanaal dat koploper Lemelerveld ontvangt. Kunnen de Knoalsters zich herstellen van de nederlaag tegen Dalfsen en zo de regie in eigen handen houden wat betreft nacompetitievoetbal?

Gasselternijveen – SPW

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse D. Opnieuw een derby dus voor Gasselternijveen, dat vorige week de burentwist van Gieterveen met 0-3 verloor. Een pijnlijke nederlaag waar men niet had op gerekend. Daardoor zijn de Nieveners afgezakt naar plek zes en dus zal er zondag gewonnen moeten worden om in de race te blijven voor nacompetitievoetbal. Dat geldt ook voor SPW, dat vorige week eindelijk de eerste driepunter van 2019 mocht bijschrijven. Een belangrijke zege waardoor de laatste plaats werd overgedaan aan Amboina. Maar de Knoalsters zijn nog lang niet veilig en dus kan SPW de punten ook goed gebruiken. Een derby waarbij voor beide teams veel op het spel staat.

Westerwolde – Sellingen

Naast een Kanaalstreekderby ook een topper in de zondag 4e klasse D tussen de huidige nummers vier en twee van de ranglijst. Beiden strijden achter de ongenaakbare koploper HOC voor een plek in de nacompetitie. Het onderlinge verschil bedraagt vijf punten, maar Sellingen speelde wel een wedstrijd minder. Beide elftallen lijken de laatste weken de goede lijn weer te pakken hebben en dus kan het een boeiend affiche worden in Westerwolde. Weet Westerwolde te winnen van Sellingen, dan zet het wel een hele grote stap richting de nacompetitie. Gaan de Sellingers er met de winst vandoor, dan is de kans heel groot dat de gehele subtop nog dichter bij elkaar komt te staan.

HODO – Titan

De prestaties van Titan na de winterstop zijn toch enigszins tegenvallend te noemen met wisselende resultaten. Vorige week werd er dan eindelijk weer eens gewonnen van Wijster, maar de titel lijkt een lastig verhaal te worden. De achterstand op koploper Pesse is 6 punten, dat ook nog eens twee wedstrijden minder speelden. HODO staat op hetzelfde puntenaantal, maar speelde zelfs drie wedstrijden minder tot nu toe. Titan kan zich dan ook geen enkel puntverlies meer permitteren en zal praktisch alle wedstrijden moeten winnen wil het nog een kans maken op die titel. Dus winst is de enige optie tegen HODO. Dan moet het beter in de heenwedstrijd, want die werd met 1-2 verloren. De Titanen hebben dus nog wat goed te maken. Pakt Titan de laatste strohalm of is het na zondag klaar?

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zondag 1e klasse F

Overzicht van de stand van de zondag 1e klasse F na speelronde 11.

De Oefencampagne 2019/2020

Overzicht van de oefenwedstrijden die tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden gespeeld.

Programma zaterdag 25 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.