Voorbeschouwing inhaalronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat er een inhaalronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Nieuw Buinen – GRC Groningen

Opnieuw een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie voor Nieuw Buinen. Vorige week grepen de oranjehemden een strohalm door te winnen van GAVC. Daardoor is de achterstand van de hekkensluiter op Stadspark en Noordster teruggebracht naar respectievelijk één punt en twee punten. Met nog vier wedstrijden te gaan is het voorkomen van degradatie dus nog mogelijk voor Nieuw Buinen. Eigenlijk moet de wedstrijd van aanstaande zondag dan wel gewonnen worden, gezien in de laatste twee speelrondes kampioenskandidaten SWZ en Emmen dan de tegenstanders zijn. De Groningers zijn in principe veilig en voor hen staat er niet heel veel meer op het spel. Een uitgelezen mogelijkheid voor Nieuw Buinen om aanstaande zondag van de laatste plaats af te komen.

Germanicus – Stadskanaal

Een belangrijke subtopper in de zondag 2e klasse L. Zowel Germanicus als Stadskanaal azen beiden nog op een plek in de nacompetitie. De ploeg uit Coevorden staat momenteel zevende op de ranglijst, maar heeft slechts twee punten minder dan de Knoalsters die vijfde staan. Daar tussen staat nog Valthermond. Heerde dat een punt meer heeft dan Stadskanaal staat vierde. Het is dus nog ongemeen spannend in de strijd om een nacompetitieplek. Bij winst kan Stadskanaal dan ook uitstekende zaken doen, gezien het Heerde dan voorbij streeft en ook op een punt komt van nummer drie Rolder Boys. De heenwedstrijd ging met 0-1 verloren, dus Stadskanaal heeft nog wat goed te maken.

Musselkanaal – WKE ‘16

Musselkanaal startte het seizoen tegen WKE ’16 en zorgde toen voor een verrassing door met 1-2 te winnen in Emmen. Hoe anders staan de zaken er nu voor, want de Emmenaren zijn inmiddels de trotse koploper in de zondag 3e klasse C. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de koploper vier punten voorsprong op naaste belager FC Ter Apel ’96. Voor Musselkanaal tellen er inmiddels hele andere belangen. De Groenwitter staat nog wel veilig boven de streep, maar heeft slechts een marge van één punt op nummer twaalf Ruinerwold. En ook nummer dertien Ruinen staat slechts op drie punten. De dreiging van het nacompetitie spelen hangt dan ook altijd nog in de lucht voor Musselkanaal. Met wedstrijden tegen WKE, Twedo, Dalen en EMMS volgt nog een loodzwaar programma in de slotfase van het seizoen en dus heeft Musselkanaal opnieuw belang bij een goed resultaat tegen WKE. De vraag is dan ook of Musselkanaal opnieuw weet te stunten tegen koploper WKE.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaterdag 23 november

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.

Stand zondag 1e klasse F

Overzicht van de stand van de zondag 1e klasse F.

Programma nacompetitie

Overzicht van de nacompetitiewedstrijden die deze week op het programma staan.