Voorbeschouwing speelronde 7 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 7 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Germanicus  – Valthermond

Een topper in de zondag 2e klasse L tussen de huidige nummers 4 en 2 van de ranglijst.  Beide ploegen hebben twaalf punten, alleen speelde Germanicus een wedstrijd meer. De verschillen in de top van de 2e klasse L zijn sowieso al klein, Valthermond heeft ook slechts maar een punt voorsprong op nummer 7 Stadskanaal. Het is dus spannend in 2L, waarbij Valthermond zaterdag de koppositie ook nog eens kan grijpen. Het heeft namelijk drie punten achterstand op Helpman, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Maar omdat het doelsaldo beter is volstaat een overwinning voor de koppositie. Er staat zaterdag dus veel op het spel voor de Mondkers.

Rolder Boys – Stadskanaal

Een andere topper in de zondag 2e klasse L. De nummers drie en zeven nemen het tegen elkaar op, maar zoals gezegd de verschillen in de top zijn miniem. De ploeg uit Rolde heeft momenteel een punt voorsprong op de Knoalsters. Bovendien kan Rolder Boys ook een gooi doen naar de koppositie, want net als Valthermond hebben zij drie punten minder dan Helpman en een wedstrijd minder. Bovendien speelt Helpman ook een topper tegen WKE ’16. Stadskanaal zal na twee wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben graag weer eens een driepunter aan het totaal willen toevoegen. Bovendien maakt het bij een zege een sprong op de ranglijst. Eveneens een topper met de nodige belangen.

SPW – Heiligerlee

Hoe anders was de situatie in het voorgaande seizoen voor SPW. In het vorige seizoen knokte SPW nog tegen degradatie naar de vijfde klasse, maar dat tij is dit seizoen volledig gekeerd. De Knoalsters zijn na zes wedstrijden de trotse koploper in de zondag 4e klasse C. SPW heeft zelfs nog de volle buit na zes wedstrijden en staat met 18 punten fier bovenaan. Nummers twee (MOVV) en drie (PJC) volgen op vijf punten achterstand en dus kan SPW zondag al de eerste periodetitel pakken. Daarvoor moet het wel eerst Heiligerlee zien te verslaan. De nummer vier van de ranglijst en op voorhand niet direct een hele makkelijke opgave. De inzet voor SPW is in ieder geval duidelijk en dat is de eerste periode zien binnen te halen.

EEC – JVV

Een absolute kelderkraker in de zondag 5e klasse E tussen twee ploegen die dit seizoen nog niet wisten te winnen. EEC speelde tot nu toe vier wedstrijden en verloor alle vier de wedstrijden. Met 0 punten en een doelsaldo van 4 voor en 22 tegen staat het voorlopig laatste in de zondag 5e klasse E. JVV won nog niet, maar speelde wel twee keer gelijk en staat met twee punten op een tiende plek op de ranglijst. Ook JVV kreeg al 22 doelpunten tegen, maar heeft met 11 voor wel meer doelpunten gescoord. Lukt het EEC om de eerste overwinning binnen te halen en de laatste plaats te verlaten, of gaat JVV voor het eerst dit seizoen winnen. Dat is de grote hamvraag bij deze wedstrijd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Competitieprogramma 7 t/m 12 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die deze week op het programma staan.

De Oefencampagne 2019/2020

Overzicht van de oefenwedstrijden die tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden gespeeld.

Programma zaterdag 2 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.