Voorbeschouwing speelronde 10 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 10 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Protos – Musselkanaal

Een topper in de zondag 3e klasse C tussen de nummers vier en drie van de ranglijst. Protos vergaarde tot nu toe 17 punten uit 9 duels, Musselkanaal heeft er 18 uit 9 duels. Beide teams hebben eveneens een minieme achterstand van drie en twee punten op koploper Raptim. In deze spannende klasse lijken de verschillen echter klein te zijn dus ook op de ranglijst zijn er elke week de nodige verschuivingen. Toch zal de winnaar in ieder geval mee bovenin blijven doen en kan het wellicht zelfs de koppositie grijpen. De verliezer kan zo maar weer een aantal plaatsen zakken op de ranglijst.

SPW – PJC

De topper in de zondag 4e klasse C tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Voor SPW een prachtige gelegenheid om de concurrentie al op een haast onoverbrugbare achterstand te zetten. Het verschil is namelijk al zeven punten in het voordeel en bij een zege groeit dit gat naar tien punten. En daarmee zou SPW heel hard op weg zijn naar een kampioenschap. Het gaat dus crescendo bij de Knoalsters die alle 9 wedstrijden tot nu toe wisten te winnen. Houden ze deze reeks in stand of gaat PJC SPW dan voor het eerst een halt toe roepen, dat is de vraag voor deze topper.

GKC – Buinen

Een echte derby in de zondag 5e klasse E tussen GKC en Buinen. Het is de nummer zes tegen de koploper van de ranglijst. GKC begon goed aan het seizoen met drie zeges maar daarna kwam de klad er een beetje in en verloor het ook drie keer. Afgelopen zondag werd de draad weer opgepakt tegen EEC, dat met ruime cijfers werd verslagen. Daardoor zal GKC toch met een goed gevoel de derby in gaan. Dat zal ook voor Buinen gelden, dat afgelopen zondag weer de koppositie overnam van Eext. Zelf won Buinen moeizaam, maar Eext liet punten liggen. En Buinen zal graag de koppositie willen vasthouden dus een overwinning is gewenst. Op voorhand zijn de Buunerberen wellicht dan ook de favoriet, maar een derby blijft altijd een wedstrijd op zich en dus kan GKC zo maar eens gaan verrassen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma nacompetitievoetbal zondag 16 juni

Overzicht van de nacompetitiewedstrijden die zondag gespeeld worden.

Programma bekervoetbal zaterdag 5 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die zaterdag op het programma staan.