Valthermond ziet zege tegen Rolder Boys in slotminuten uit handen glippen

Valthermond leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar vlak voor tijd maakte Rolder Boys nog gelijk.

Lang leek het er op dat een treffer van Maurice Kampman genoeg zou zijn voor een overwinning van Valthermond bij Rolder Boys. In de slotminuut echter was het Ferdi Hidding die de Boys alsnog langszij schoot.

Onverdiend was de treffer van Hidding niet, maar zuur was het wel voor de bezoekers. De eerste helft waren de Mondkers de bovenliggende partij al bleven grote kansen uit. Een treffer van Tom Meijers werd wegens buitenspel afgekeurd. De eerste echte mogelijkheid leverde ook direct een voorsprong op. Doelman Michel Bakker keerde in eerste instantie nog de inzet van de spits, maar de rebound was wederom voor Kampman.

Kansen schaars

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Rolder Boys zette de bezoekers wel onder druk, maar kansen leverde het amper op. En wanneer de gastheren al in schietpositie kwamen ontbrak de zuiverheid en overtuiging. Ook Valthermond creëerde zo goed als niets meer. Een terugkerend probleem stak bij de ploeg van Albert Koops weer eens de kop op. De verkeerde spelers willen te graag en te snel de beslissende pass geven, waardoor de ploeg grossiert in balverlies. Aangezien het verdedigend dus wel goed stond leek die ene treffer voldoende voor de drie punten. Tot dus die dekselse laatste minuut. Sander Jansen was de man van de voorzet en Hidding volleerde vanaf de rand van de zestien raak.

Balende Koops

Beide kampen konden zich na afloop wel vinden in de remise al baalde Koops behoorlijk:” In principe hadden wij alles wel onder controle en gaven nauwelijks kansen weg, alleen vergeten wij om gebruik te maken van de ruimtes die er lagen. Er waren mogelijkheden genoeg om onder de druk van Rolder Boys uit te voetballen alleen maken we dan de verkeerde keuzes. De uitslag is op zich wel terecht, alleen zo in de laatste minuut is voor ons wel zuur” Ook aanvoerder Alwin Braakman zat na afloop hoofdschuddend in de kleedkamer. De beste man van het veld baalde behoorlijk:” Zo moeilijk is het toch niet?,” vroeg hij zich vertwijfeld af. “ Met een kapbeweging ben je al vrij en kun je verder voetballen en wij peren alles maar naar voren waardoor we er weer achteraan moeten. Blijf toch gewoon voetballen.” Braakman sprak ware woorden, al is het spelletje niet voor iedereen zo makkelijk als dat het bij hem lijkt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Pekelder Boys verrast koploper

Op voorhand was duidelijk dat de meest scorende ploeg en koploper Nieuw Roden een ...

SJS afhankelijk van Johan van Klinken

In een poule met drie vijfdeklassers heeft SJS zichzelf en haar trouwe supporters hevig ...

SV Mussel onderuit tegen titelkandidaat Tiendeveen

SV Mussel, dat dit seizoen het doel heeft om hoger te eindigen dan de ...