Voorbeschouwing speelronde 16 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 16 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

SJS – Onstwedder Boys

Zaterdag staat de Kanaalstreekderby tussen SJS en Onstwedder Boys op het programma. Een ontmoeting tussen de nummers twee en negen van de ranglijst van de zaterdag 4e klasse D. SJS is momenteel aan een zeer goede reeks bezig en heeft zaterdag de tweede periode voor het grijpen. Een gelijkspel volstaat al, maar de Knoalsters zullen vol voor de winst gaan. Ook om koploper Vitesse ’63 nog enigszins in het zicht te houden. Hoe anders is dat voor de Boys uit Onstwedde, die inmiddels tegen degradatie moeten vechten. Het staat nog meer net boven de streep wat betreft de plaatsen voor het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Komend weekeinde spelen echter concurrenten WVV en Angelslo en SCN en SVBO ook tegen elkaar. Bij een nederlaag tegen SJS kan men dus zo maar eens onder de streep staan. Weten de Boys juist in het Stadskanaal het tij te keren of zet SJS de succesvolle reeks door en grijpt het de tweede periode. Een Kanaalstreekderby met grote belangen aanstaande zaterdag.

Borger – VCG

Met 36 punten uit 12 wedstrijden is Borger voorlopig ongenaakbaar in de zaterdag 5e klasse F. De club is met een unieke serie bezig en is samen met zondagclub BNC de enige ploeg die al haar wedstrijden tot nu toe nog wist te winnen in heel Nederland. Toch ging het na de winterstop niet in alle wedstrijden even gemakkelijk. Zo moet de wedstrijd tegen NKVV nog worden uitgespeeld voor een klein kwartier met een 1-2 voorsprong en werd ook de laatste wedstrijd tegen SVBS ’77 moeizaam met 3-1 gewonnen. Desondanks blijven de groenhemden wel steeds winnen. VCG moet het volgende slachtoffer in die unieke reeks worden. De nummer zes van de ranglijst moet normaal gesproken geen probleem zijn voor Borger, dat de eerste confrontatie simpel wist te winnen met 0-4. Bovendien zal Borger ook de marge naar MSC op vijf punten willen houden tot men elkaar treft in Meppel. Dat duel staat voor zaterdag 7 maart gepland, maar eerst moeten nog een aantal hordes worden genomen. Te beginnen met VCG.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 16 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Mark Lubbers: “Ik verwacht dat Zvv Borger 1 kampioen wordt.”

Zvv Borger 1 elftalleider Mark Lubbers heeft er vertrouwen in dat Borger vrijdag kampioen ...