Voorbeschouwing speelronde 16 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 16 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

ASVB – Nieuw Buinen

Een kelderduel in de zondag 2e klasse L tussen de nummers 12 en 13 van de ranglijst. Rechtstreekse degradatie lijkt er niet van te komen voor ASVB en Nieuw Buinen, maar de nacompetitie lijkt voorlopig wel reëel. Op die plaatsen staan beide ploegen namelijk en dus is het zaak voor Nieuw Buinen om resultaten te gaan halen. Het gat naar Lewenborg, dat een plek hoger staat is slechts drie punten en dus nog te overzien. Winst in Blijham is dan ook gewenst voor Nieuw Buinen, dat als degradant een teleurstellend seizoen kent. Een volgende degradatie naar de 3e klasse ligt op de loer voor de oranjehemden en dat zou toch een deceptie zijn. Zover is het natuurlijk nog lang niet en er zijn nog voldoende punten te vergaren. Om te beginnen in de belangrijk uitwedstrijd tegen ASVB.

Gieten – Nieuw-Roden

Een topper in de zondag 3e klasse B tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. De wedstrijd is voor zowel de ranglijst van belang, maar ook in de strijd om de tweede periode. Zo staat Gieten slechts twee punten achter op koploper Peize en doet het volop mee om de titel. Maar ook Nieuw-Roden is nog niet helemaal kansloos met een achterstand van vijf punten op Gieten. Bij winst komt Nieuw-Roden op twee punten van de Gietenaren. Bovendien gaat Nieuw-Roden momenteel aan de leiding in de tweede periode met een voorsprong van twee punten op Gieten. Bij winst neemt Gieten dus die koppositie over en heeft het alles in eigen hand wat betreft het winnen van de tweede periode. Er staat zondag in Gieten dus veel op het spel.

Bareveld – Pekelder Boys

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse C en tevens een degradatieduel. Beide ploegen verkeren namelijk in de onderste regionen van de ranglijst. Eenrum is de hekkensluiter met vijf punten, Pekelder Boys staat er een punt boven. Bareveld heeft weer twee punten meer dan de Pekelders. Winst is voor beiden dan ook een must om verder weg te lopen van de laatste plaats. Bovendien vinden beide elftallen bij winst ook de aansluiting weer met Amicitia VMC, dat voorlopig op een veilige plek staat. Bareveld kan bij een nederlaag van de Groningers zelfs op een punt voorsprong komen. Er staat dus veel op het spel bij deze degradatiekraker.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaalvoetbal Hoofdklasse H vrijdag 29 oktober

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vrijdag 29 oktober op het programma staan in de ...

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E na speelronde 3.