KNVB verwacht dat competities voor amateurvoetbal op tijd kunnen starten

Het lijkt erop dat de competities voor amateurvoetbal gewoon tijdig kunnen beginnen volgens de speeldagenkalender die is vastgesteld.

Het lijkt erop dat het nieuwe voetbalseizoen bij de amateurs tijdig van start kan gaan. Dit is de verwachting van Jan Dirk van der Zee, die er van uit gaat dat de competities gewoon kunnen starten volgens de speeldagenkalender. Van der Zee gaat daarbij uit van de huidige beperkingen, waarbij vanaf 1 september weer officiële wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Met of zonder publiek

Het is nog niet duidelijk of het bekervoetbal ook volgens het normale schema kan beginnen, aangezien de eerste bekerronde staat ingepland voor het weekeinde van 30 en 31 augustus. Ook is er nog onduidelijkheid of er vanaf 1 september publiek kan worden toegestaan tijdens wedstrijden. Van der Zee hoopt in ieder geval op tijdige duidelijkheid vanuit de overheid. Voorlopig geldt de regel zonder publiek, maar vanaf 1 juli zijn er wel georganiseerde groepssamenkomsten mogelijk van maximaal 100 personen. Er bestaat dan ook wel degelijk een kans dat er straks weer publiek is toegestaan tijdens wedstrijden.

Nauwelijks besmettingsgevaar

Onlangs werd in een onderzoek ook duidelijk dat het voetbal zonder 1,5 meter nauwelijks besmettingsgevaar oplevert. Van der Zee hoopt dan ook dat clubs al eerder dan 1 september mogen trainen zonder de 1,5 meter regel en oefenwedstrijden kunnen spelen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij wordt ingezet op de datum van 1 augustus, zodat er voldoende voorbereidingstijd is. Anders bestaat er alsnog de mogelijkheid dat de competitie wat later van start kan gaan in verband met een te korte voorbereidingstijd.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zvv Borger kan titel pakken tegen SJS

Het eerste elftal van zaalvoetbalvereniging Borger kan de titel in de tweede klasse bijna ...

Tussenstand FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 20

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 20.

SJS gaat weer techniekclinics verzorgen

In navolging van de clinics van 2015 wil SJS in 2016 de ingeslagen weg ...