De Oefencampagne 2020/2021

Het blijft afwachten of de voetbalclubs in de voorbereiding oefenwedstrijden kunnen spelen, maar wellicht is er in de zomermaanden toch wat mogelijk als het virus verder de kop wordt ingedrukt.

Normaal gesproken worden er in de zomermaanden juli, augustus en september de nodige oefenwedstrijden gespeeld door de amateurclubs. Dit alles ter voorbereiding op de competitie, die eind september weer van start gaat. Door het coronavirus is het echter nog afwachten voor de clubs totdat er echt weer wedstrijden gespeeld kunnen worden. 

Inmiddels hebben de clubs wel weer de trainingen kunnen hervatten, waarbij wel de 1,5 meter maatregel van kracht is. Wedstrijden zitten er dan voorlopig ook nog niet in. Het kabinet heeft besloten dat voetbalwedstrijden pas weer vanaf 1 september plaats kunnen vinden. Veel hangt echter af van hoe het gaat met het virus en of dit de kop kan worden ingedrukt.

In ieder geval zullen wedstrijden in competitieverband, zoals het nu lijkt, niet eerder dan 1 september weer plaats kunnen vinden. Wellicht dat er in augustus toch enige ruimte voor eventuele vriendschappelijke wedstrijden is, al zal dat voorlopig ook nog afwachten blijven. Het blijft dus voorlopig nog wel even onduidelijk wanneer wedstrijden weer op gang kunnen komen, maar graag ontvangt FC Kanaalstreek van de amateurclubs in de Kanaalstreek eventuele ingeplande oefenwedstrijden. Wedstrijden kunnen gemaild worden naar fckanaalstreek@gmail.com.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Wilbert Arends verlaat SETA aan het einde van het seizoen

SETA kan voor het seizoen 2020/2021 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Nieuwe velden voor SV Borger

Het sportcomplex in Borger krijgt een forse opknapbeurt.