KNVB voert actie tegen stilte op de amateurvoetbalvelden

De KNVB voert actie tegen de stilte op de amateurvoetbalvelden.

De KNVB gaat maandagochtend actievoeren op het Malieveld. De bond wil aandacht vragen voor het amateurvoetbal dat nu al twee maanden stilligt. In de vorm van voetbalshirts wordt het woord stil gevormd op het Malieveld.

De KNVB vindt het grootste heikel punt, dat senioren slechts in groepjes van maximaal vier personen mogen trainen. Alleen bij de jeugd is het namelijk toegestaan dat men in de normale samenstelling mag trainen. Daarbij mogen zij ook onderling wedstrijdjes spelen op de club, maar de KNVB ziet liever dat de jeugd binnen afzienbare tijd ook weer op lokaal niveau tegen tegenstanders uit de omgeving kan spelen.

In groepsverband trainen in de buitenlucht

Wat de bond ook vooral steekt is dat er in binnenruimtes wel maximaal dertig personen tegelijk mogen sporten, maar dat dit in de buitenlucht niet mag. De KNVB wil dan ook dat die groepsgrootte ook voor de buitensporten gaat gelden. Daarnaast heeft de KNVB een plan B opgesteld om het amateurvoetbal weer te kunnen hervatten. Daarbij was de gedachte om de competities vanaf het weekeinde van 16/17 januari weer te hervatten, maar dat lijkt met het huidig aantal besmettingen een utopie te zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sponsornieuws!

De redactie van FC Kanaalstreek is zeer verheugd te kunnen melden dat het in ...

WVV stelt trainer Bernd van Bolhuis op non-actief

WVV heeft hoofdtrainer Bernd van Bolhuis direct op non-actief gesteld.