Live: Sellingen – Westerwolde

Om 14:00 uur is de aftrap van de ‘woldenderby’ tussen Sellingen en Westerwolde. Koop nog snel je kaartje en neem er een lekkere versnapering bij, die je in een van beide kantines kunt kopen. Daarmee steun je, je club!

Vrijwilligers van beide clubs zijn vanochtend druk bezig geweest om het veld sneeuwvrij te maken. Er kan gevoetbald worden en dus kunnen de toeschouwers van Sellingen en Westerwolde gaan genieten van een mooie pot voetbal op deze zondagmiddag. Een echte derby tussen twee competitiegenoten uit de zondag 3e klasse C. Wie favoriet is valt lastig te zeggen, maar Sellingen is dit seizoen wel goed begonnen en lijkt daardoor op voorhand licht favoriet.

0. 14:00 uur zondagmiddag, de fluit gaat en de wedstrijd tussen Sellingen en Westerwolde is onderweg.

5. Het is een wat aftastend begin van beide kanten, waarbij het wel opvalt dat Westerwolde wat meer achterover leunt. Ze hebben natuurlijk ook een paar hele rappe aanvallers zoals René van der Laan. Sellingen mag dan ook de bal hebben, maar speelt die vooralsnog vooral rustig rond.

7. Daar is dan de eerste mogelijkheid. Het is Rik Bos die het maar eens van afstand probeert, maar doelman Rudie Bergman wordt niet in verlegenheid gebracht. “Hij is al ingeschoten hoor”, schreeuwen de Westerwolde-supporters vanaf de zijlijn.

9. Sellingen heeft veelvuldig balbezit en is op zoek naar een opening. Maar echt door de defensie snijden van Westerwolde lukt nog niet. Opnieuw een schot uit de tweede lijn, maar de poging van Corné Prins vliegt zeker een meter over het doel.

12. Daar is zo’n moment waar Westerwolde op loert, een snelle counter. Sander van Hoorn lanceert van der Laan over de rechterkant. Die houdt het overzicht en ziet Joan Solano voor de goal staan. De spits haalt uit, maar met een katachtige reflex houdt Sellingen-doelman Marnick Klamer zijn doel schoon.

15. De wedstrijd begint wat meer te ontbranden en ook de duels worden feller. Pittige overtreding daar! Frank Riks verdwijnt met een gele kaart in het notieboekje van scheidsrechter P. Rent.

17. En daar is de volgende gele kaart, nu is het Machiel Buining die voor Sellingen genoteerd wordt.

19. Het wordt er allemaal niet vriendelijker op in het veld en dat gaat ten koste van het voetbal. We zien veel duels, maar goed voetbal zien we voorlopig nog niet.

22. Uit het niets! Doelpunt! Het is Sellingen dat op een 1-0 voorsprong komt. Het is Ian de Vrieze, die er als de kippen bij is om de bal van dichtbij binnen te tikken, nadat de eerste poging van Mark Haverkamp nog werd gepareerd door Bergman.

25. Het lijkt de wedstrijd te hebben open gebroken, want nu begint ook Westerwolde meer aan te dringen. Een goede actie van Solano en de aanvaller wurmt zich de zestien in en zoekt het been op van zijn tegenstander. Hij gaat gewillig naar de grond, maar de scheidsrechter is resoluut en wijst naar de stip: penalty! Deze lijkt wel heel goedkoop gegeven. Een buitenkansje voor Arjen Heidekamp, die niet faalt en de 1-1 op het scorebord zet.

33. Sellingen begint weer meer aan te dringen en is op jacht naar een voorsprong. Aardige kans hoor voor Heeres, maar zijn schot raakt de buitenkant van de paal en gaat naast.

36. Weer de paal! Wat een pech, Ben Bos teister het houtwerk vanaf een meter of twintig. Maar wat gebeurd daar, de bal komt precies voor de voeten van Dennis Kuiper. Een koud kunstje, de rebound wordt binnengeschoten. Het fluitje gaat, buitenspel! De grensrechter houdt gedecideerd zijn vlag in de lucht en de treffer wordt afgekeurd. Het blijft 1-1.

42. Het spel golft in deze fase zo vlak voor rust op en neer en dat is een behoorlijke kans voor Westerwolde. De kopbal van Kevin van der Laan uit een voorzet van Harmen Huls mist echter richting en gaat ruim naast.

45+1. Rust, beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een 1-1 tussenstand. Tijd voor een kopje koffie, een gehaktbal of een biertje!

46. De tweede helft is begonnen, wie gaat deze wedstrijd naar zich toetrekken?

47. Bliksemstart voor Sellingen! Het is 2-1! Ben Bos krijgt net even teveel ruimte rond het strafschopgebied en profiteert daar optimaal van. De bal verdwijnt in de linkeronderhoek van het doel.

51. Goal! Het is opnieuw Sellingen dat doel treft. Machiel Buining staat helemaal vrij bij een hoekschop en kan simpel binnen knikken: 3-1.

58. Westerwolde lijkt wat van de vroege mokerslagen bekomen te zijn en trekt het initiatief nu meer naar zich toe. Het leidt tot een mogelijkheid voor Rik Te Velde, die maar eens uit haalt vanaf een meter of vijfentwintig. Klamer tikt de bal echter vakkundig naast.

61. De druk van Westerwolde begint toe te nemen, dat verwoed op zoek is naar een aansluitingstreffer. Sellingen laat zich verder achteruit drukken, maar heeft voorlopig nog wel een comfortabele voorsprong.

66. Goede kans voor Westerwolde via René van der Laan. De rappe van der Laan snelt langs zijn tegenstander en kan uithalen. Het diagonale schot gaat echter net een metertje voorlangs de goal van Sellingen.

69. Een countermogelijkheid voor Sellingen, dat kan de beslissing in de wedstrijd zijn. Prins is er vandoor en ziet de mee opgekomen Bjorn de Roo niet over het hoofd. Mis! Hoe krijgt hij het voor elkaar, van een paar meter van het doel krijgt de Roo de bal op een of andere manier er niet in. Dat had de beslissing moeten zijn. Een aantal jonge toeschouwers langs de zijlijn brullen zelfs, die had mijn opa er nog ingeschoten!

73. Doelpunt! Westerwolde brengt de spanning volledig terug in de wedstrijd. Op de vleugel is van der Laan er weer eens vandoor en zijn voorzet bereikt Solano, die goed voor zijn man kruipt en de bal knap uit de lucht binnen schiet: 3-2.

76. Streuding wisselt aanvallend en gaat in het laatste kwartier va banque spelen met Westerwolde, dat op zoek gaat naar de gelijkmaker.

79. Een ouderwetse scrimmage voor het doel van Sellingen. De bal blijft liggen in een mêlee van spelers, maar valt uiteindelijk voor de voeten van invaller Thorben Hulsman. Dat moet de gelijkmaker zijn, maar wat een wereldredding van Klamer die de bal met een uiterste krachtsinspanning de bal nog weet te keren.

86. Goal! Buining kan alleen op doelman Bergman af en schuift de bal met de binnenkant van de voet langs de keeper: 4-2. Sellingen profiteert van de vele ruimte die het krijgt door het risico dat Westerwolde neemt en gooit de wedstrijd definitief op slot.

90+2. Afgelopen! P. Rent fluit af en Sellingen trekt aan het langste eind in deze Kanaalstreekderby. Tijd voor de nabespreking en nazit onder het genot van een koud biertje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitslagen zaalvoetbal 14 januari

Uitslagen van de vanavond gespeelde zaalvoetbalwedstrijden.

Programma oefenwedstrijden zaterdag 29 januari

Overzicht van de oefenwedstrijden die zaterdag 29 januari op het programma staan.

Programma vrouwenvoetbal zaterdag 16 november

Overzicht van de wedstrijden die zaterdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal