Live: Valthermond – Nieuw Buinen

Om 19:00 uur wordt er afgetrapt bij de Mondenderby tussen Valthermond en Nieuw Buinen.

Twee voetbalbolwerken uit de regio van de Kanaalstreek die elkaar vanavond ontmoeten. Een mooi affiche tussen twee ploegen, die elkaar ook in competitieverband treffen in de zondag tweede klasse L. Valthermond timmert de laatste jaren al flink aan de weg en hoopt in de komende jaren toch eens het stapje naar de eerste klasse te kunnen maken. Een klasse waarin tegenstander Nieuw Buinen jarenlang acteerde. De Buunermonders zijn een andere weg ingeslagen en zetten nadrukkelijk in op de jeugd, aangevuld met gelouterde en ervaren spelers. Het is aan de frisse kant deze avond, maar goed voetbalweer om er een mooie derby van te maken.

0. Valthermond trapt af en daarmee is de Mondenderby onderweg.

3. Aardig gevoetbald daar door Valthermond. Het resulteert in een voorzet van de mee opgekomen Rick Slimback. De bal belandt op het hoofd van Maurice Kampman, maar de spits knikt de bal naast de goal van Nieuw Buinen.

6. Jens Bulle snelt er vandoor over de rechterflank en vindt Demy te Velde voor de goal. In een keer op de pantoffel genomen door te Velde, maar de bal vliegt over het vanghek.

11. Volgende kans voor Valthermond, Te Velde mag uithalen van een meter of achttien, maar een bekeken schuiver wordt naast getikt door doelman Marcel Waarsing.

15. Valthermond domineert in het eerste kwartier en creëerde al een aantal goede kansen.

18. Goal! Als een duveltje uit een doosje duikt Eddie Schoenmaker plotseling op voor doelman Joost Schrik. Weggestoken door Joeri Westerhof blijft Schoenmaker ijzig kalm voor Schrik en schuift de bal keurig in de rechter benedenhoek: 0-1.

22. Paal! Wat een pegel van Jesper de Graaf, de linksbuiten kapt Tieks uit en schiet het leder tegen de buitenkant van de paal.

27. Penalty! Valthermond krijgt een penalty, het is Denny Feiken die Kampman binnen de lijnen tegen de grond werkt. Geel voor Feiken. Strafschop en Kampman gaat hemzelf nemen. Doelpunt! De bal subtiel in het linkerzijnetje geplaatst: 1-1.

30. Goed gevoetbald daar door Alwin Braakman, die ook deze avond weer de motor is van Valthermond en Bulle op rechts wegsteekt. Strakke bal voorlangs op de Graaf, die kan niet missen! Goal! De Graaf tikt de bal binnen en zet Valthermond op een 2-1 voorsprong.

34. Hoekschop voor Nieuw Buinen. De bal wordt maar half weggewerkt en komt voor de voeten van Pascal Felix. Schot op doel, maar Schrik brengt redding.

39. Weer een fraaie combinatie van Valthermond daar op het middenveld, dat toch echt de bovenliggende partij is in de eerste helft. Kans voor Te Velde, het schot mist de juiste richting en gaat naast de goal.

43. Gele kaart! Dion van der Laan verdwijnt in het boekje na een iets te grove charge.

45. Het is rust, Valthermond is de betere partij en gaat met een voorsprong de rust in.

46. Nieuw Buinen trapt de tweede helft af.

50. Mogelijkheid voor Valthermond, dat in de tweede helft direct op zoek is naar een snelle beslissing. Kampman krijgt de kopbal uit een voorzet van de Graaf echter niet voldoende in de hoek, waardoor Waarsing simpel de bal kan vangen.

55. Fraaie actie van Erik Jan Veerbeek, die zijn directe tegenstander kwijt is en de mogelijkheid heeft om uit te halen. Wat scheelt het! Een half metertje over!

59. Valthermond blijft maar drukken zetten op Nieuw Buinen, dat daar niet goed onder weet uit te komen.

64. Lange bal van Roy Feiken richting Schoenmaker, kansje voor de spits hier. Een actie en een schot, maar Schrik laat zich niet passeren.

69. Goal! 3-1 voor Valthermond. Mooie aanval over de rechterkant via Bulle, die Te Velde niet over het hoofd ziet. Vanaf een meter of elf schuift hij de bal in de rechterhoek.

73. Vrije trap voor Nieuw Buinen op een interessante plek. Een dikke twintig meter afstand van de goal, een mooi klusje voor Roy Feiken. Goal! Wat een pegel, de bal ploft als een granaat achter doelman Schrik: 3-2. De spanning is weer terug voor het laatste kwartier.

77. Grote kans voor Tieks, die na een aanval van Nieuw Buinen mag uithalen vanaf randje zestien. Prachtige reflex van Schrik, die de bal uit de goal ranselt.

82. Pompen of verzuipen voor Nieuw Buinen in deze slotfase, maar dat gaat ook ruimte opleveren voor Valthermond.

86. Goal! De buitenspelval klapt niet goed dicht bij Nieuw Buinen en Lars Eding is er vandoor. Samen met Kampman gaat hij alleen af op doelman Waarsing. Keurig afgelegd door Eding en Kampman mag binnentikken: 4-2.

90+2. Afgelopen! Valthermond wint de Mondenderby met 4-2!

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Afgelastingen zondag 27 februari

Overzicht van de wedstrijden die voor zondag zijn afgelast.

Programma oefenwedstrijden woensdag 29 januari

Overzicht van de oefenwedstrijden die vandaag op het programma staan.