Live: Stadskanaal – Musselkanaal

Om 14:00 uur gaat de bal rollen in de Kanaalstreekderby tussen Stadskanaal en Musselkanaal.

Blauwwit tegen Groenwit vandaag, in het verleden leverde dit al aardig wat pittige derby’s op. Een we/ dstrijd die beide ploegen dolgraag willen winnen. Het is alweer een aantal jaren geleden dat beide teams tegen elkaar speelden. Stadskanaal speelt al weer enkele jaren in de tweede klasse, Musselkanaal speelt een treetje lager in de derde klasse. Het blijft echter een derby en daarin kan van alles gebeuren.

0. Er is afgetrapt onder heerlijke voetbalomstandigheden. Stadskanaal heeft de wedstrijd in gang gezet.

4. De intenties van Stadskanaal zijn duidelijk, dat wil vroeg druk zetten. Het zal echter wel moeten oppassen voor het spitsenduo Jordy Oost en Rolf Kaijser van Musselkanaal, die over het algemeen genomen het net makkelijk vinden.

6. Vlotte aanval over de rechterkant van Stadskanaal, voorzet van Wessel Klijnstra richting Jeffrey Bakker. Kopbal van de spits maar het is slechts een vangballetje voor doelman Noah Sahetapy.

8. Weer Stadskanaal dat in de aanval is, nu dreiging vanaf de linkerkant met Sten Vos. De vleugelspeler kapt naar binnen en gaat zelf voor het schot. Enkele meters naast.

14. Opnieuw Stadskanaal in de aanval, uithaal van Boy Nijgh van afstand, aardige knal maar de bal gaat over.

17. Musselkanaal komt wat meer onder de druk van Stadskanaal vandaan en lijkt wat beter in de wedstrijd te komen.

21. Goal! Musselkanaal komt op voorsprong. Nog weinig van gezien, maar als een duveltje uit een doosje staat Kaijser op de juiste plaats om de bal binnen te schieten na een voorzet van Aron Berends.

24. Stadskanaal lijkt even van slag en wederom een goede kans voor Musselkanaal. Tjeerd Sikkema mag uithalen vanaf randje zestien, maar via een der blauwen caramboleert de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

28. Stadskanaal neemt de touwtjes weer in handen, mooie aanval weer over de flank, Klijnstra is er door, dit moet hem zijn. Nee! Sahetapy ranselt de bal nog uit zijn goal!

37. Doelpunt! De gelijkmaker! Bakker knikt raak uit een voorzet van Vos! Prachtig doelpunt!

45. Rust, met een 1-1 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

46. De tweede helft is onderweg.

50. Het is Stadskanaal dat weer direct Musselkanaal onder druk zet en op zoek is naar een snelle voorsprong.

60. Nog geen kansen in de tweede helft, waarin beide verdedigingen nog weinig toelaten in het eerste kwartier.

64. Daar is dan de eerste mogelijkheid, welke voort komt uit een hoekschop. Maik Tolner mag koppen maar geeft de bal niet de juiste richting en deze verdwijnt naast de goal.

67. Kans voor Musselkanaal, snelle counter opgebouwd via Ike Kremer en Jeroen Ots. Oost is het eindstation, prachtige poging. Wat een pech! De buitenkant van de paal wordt geraakt.

72. Goede actie van Vos over de linkerkant, hij vindt Nijgh op randje zestien! Geplaatst schot, doelpunt! De bal verdwijnt in het zijnetje. Mooi uitgespeelde goal van Stadskanaal: 2-1.

77. Mooie combinatie tussen Lorenzo Kapel en Leon Bos, laatstgenoemde is er door en gaat alleen op Sahetapy af. Die moet zitten, maar Bos schuift de bal net naast.

84. Goal! De gelijkmaker! Weer is het Kaijser die raak schiet! De aanvaller krijgt net een beetje teveel ruimte in de zestien en scoort a la Bombarda de gelijkmaker.

88. Beide ploegen zetten nog aan in de slotfase, op jacht naar de winnende. Het levert hachelijke situaties op in de strafschopgebieden, maar de bal wil niet goed vallen voor een van beiden.

90+3. Afgelopen! Stadskanaal en Musselkanaal spelen in een sportieve en vermakelijke derby gelijk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Afgelastingen zondag 17 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die vandaag doorgaan en wedstrijden die zijn afgelast.

Programma zaterdag 2 februari

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F na speelronde 2.