Voorbeschouwing speelronde 1 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 1 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

WKE ’16 – Stadskanaal

Een van de meest in het oog springende affiches van dit weekend is de confrontatie tussen WKE ’16 en SC Stadskanaal in de zondag tweede klasse L. Bij WKE ’16 staat dit seizoen de zeer ervaren oefenmeester Albert Koops aan het roer. Met daarbij de komst van een aantal nieuwelingen is de verwachting dat de Emmenaren wel eens mee kunnen gaan doen om de titel. Al zijn de krachtsverhoudingen over het algemeen genomen niet al te groot in deze klasse en dus kunnen er wel eens meerdere teams gaan strijden om het kampioenschap. Of SC Stadskanaal daar één van is, is nog maar de vraag. De equipe van trainer Jordi Nijgh bestaat vooral uit veel jonge en talentvolle spelers en over het algemeen genomen ontbreekt het daarbij nog wel eens aan stabiliteit gedurende het seizoen. De laatste wedstrijd van Stadskanaal tegen Nieuw Buinen was er een mooi voorbeeld van, waarbij Stadskanaal ver onder de maat speelde. Maar als het eenmaal loopt bij de blauw-witten, dan kan Stadskanaal het elke tegenstander in deze competitie lastig maken. De openingswedstrijd tussen WKE ’16 en SC Stadskanaal is voor beiden dan ook direct een interessante graadmeter.

Gieten – SPW

In de zondag derde klasse C staat de derby op het programma tussen Gieten en SPW. Twee teams met totaal verschillende doelstellingen voor komend seizoen. De ambities voor Gieten voor komend seizoen zijn duidelijk, promotie naar de tweede klasse. De Gietenaren speelden de afgelopen twee coronaseizoenen al bovenin mee in de derde klasse en willen dit seizoen daadwerkelijk de daad bij het woord voegen. De club zet dan ook vol in op promotie naar de tweede klasse en kijkend naar de selectie die Gieten heeft moet dat ook mogelijk zijn. Met targetman David Modderman voorop is Gieten een van de voornaamste kampioenskandidaten in de zondag 3e klasse C. Tegenstander SPW daarentegen zal zeer tevreden zijn als het zich weet te handhaven in de derde klasse. De club uit Stadskanaal kende vorig seizoen een moeizame start, maar zag het seizoen snel ten einde komen door het coronavirus. SPW zal elke wedstrijd voor elk punt moeten knokken, maar met een gezonde portie werklust kan je als club ook een eind komen. Dat zullen de Knoalsters ook tegen Gieten moeten doen, want voetballend gezien is de thuisploeg kwalitatief beter. Is SPW in staat tot een stuntje of wordt het een ‘easy walk in the park’ voor Gieten?

Titan – KSC

In de zondag vierde klasse D staat direct een topper op het programma. Titan ontvangt in eigen huis KSC uit Schoonoord. Beide ploegen waren de laatste jaren steevast bovenin de vierde klasse D te vinden, maar een promotie zat er nog niet in. Voor met name Titan is dat al jaren een doorn in het oog. De Nieuw-Weerdingers willen graag weer een stap omhoog, maar vonden in de jaren voor het coronatijdperk steeds hun waterloo in de nacompetitie. Komend seizoen moet het dan echt maar eens gebeuren voor de Titanen. De voorbereiding was in ieder geval goed te noemen, zo werd bijvoorbeeld derdeklasser Musselkanaal met 5-0 aan de kant gezet. In KSC heeft Titan wel direct een lastige tegenstander, want de laatste twee thuiswedstrijden eindigden beide keren in een gelijkspel. Kan KSC het Titan direct lastig maken en punten afsnoepen of maakt Titan direct haar titelaspiraties waar? Meer zal duidelijk zijn als zondag rond de klok van 16:00 uur de kruitdampen zijn opgetrokken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zondag 7 november

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 7 november op het programma staan.

Programma bekervoetbal maandag 5 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die maandag op 5 september op het programma staan.

Programma zaterdag 19 september

Overzicht van de wedstrijden die zaterdag op het programma staan.