Buinerveen wint topper van SVBC en pakt periodetitel

Buinerveen heeft de eerste periodetitel binnen na de overwinning op SVBC. Bovendien staat het er goed voor in de titelstrijd.

Buinerveen heeft donderdagavond beslag weten te leggen op de eerste periodetitel in de zondag 5e klasse D. In eigen huis won het de topper tegen SVBC. Het werd 3-1 voor de thuisploeg, dat bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aankeek. Met de winst is de eerste periodetitel een feit en ligt men ook nog eens goed op kampioenskoers.

Voorafgaand aan het duel met SVBC was de voorsprong drie punten in het voordeel van Buinerveen. Winst volstond dus voor de eerste periodetitel, maar na 45 minuten spelen leek die in eerste instantie nog ver weg. De bezoekers hadden namelijk na ruim een half uur spelen de leiding genomen via Davey Geerts: 0-1. Na de pauze stelde Buinerveen orde op zaken via topscorer David Karabed. De aanvaller liet in na rust in korte tijd tweemaal het net bollen en bracht de thuisploeg daarmee op een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd viel de beslissing in het voordeel van Buinerveen. Ate de Vries bracht de thuisploeg en supporters in extase met de 3-1. Na het laatste fluitsignaal kon het feestje dan ook beginnen voor de ploeg van trainer Willy Kral, dat er ook uitstekend voor staat met het oog op de titelrace.

Stand zondag 5e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Buinerveen92539-12
2. HHCombi92032-15
3. SVBC91924-14
4. SC Roswinkel91534-18
5. Witteveense Boys '8781221-16
6. GKC81017-15
7. JVV81030-36
8. Valther Boys9814-16
9. De Treffer '169815-30
10. Weiteveense Boys858-24
11. Zandpol837-45

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys wint in boeiend duel van Wildervank

Onstwedder Boys boekte in eigen huis na een spannend duel een goede overwinning op ...

Valthermond toont herstel met zege op Veendam 1894

Valthermond toonde herstel met de overwinning op Veendam 1894 en klom daardoor naar plek ...

Westerwolde countert verrassend koploper Musselkanaal naar nederlaag

Een verrassende nederlaag voor Musselkanaal, dat in het mes liep van een counterend Westerwolde. ...