Zomerstop: Nieuw seizoen staat alweer voor de deur

De zomerstop breekt aan, al staat een nieuw seizoen al bijna weer voor de deur.

Het voetbalseizoen zit erop, de strijd is gestreden. De prijzen zijn verdeeld, de promoties en degradaties zijn bekend. Het bleek uiteindelijk een lang en slepend seizoen dat ver door ging tot in juni. Dat alles kwam, daar is die weer, door dat ellendige woord: corona. 

Het seizoen begon nog mooi en lange tijd leek het erop dat het een normaal seizoen zou worden. Toch ging het rondom de wintermaanden mis en zorgde corona ervoor dat de competities toch weer voor enige tijd stil kwamen te liggen. Gelukkig konden de competities wel weer hervat worden, al zorgde dat wel voor overvolle schema’s in het restant van het seizoen. Wel kon alles uitgespeeld worden en dus konden er gewoon kampioenschappen en promoties gevierd worden. Maar waren er ook de teleurstellingen in de vorm van degradaties en het net mislopen van promotie.

Feest in Nieuw-Weerdinge

Zo was het dit jaar groot feest in Nieuw-Weerdinge. Zo werd NWVV na een knotsgekke apotheose kampioen in de zaterdag 5e klasse F en was Titan overduidelijk de sterkste in de zondag 4e klasse D. Ook mochten DZOH en WVV kampioenschappen vieren in de zaterdag 2e klasse J en zaterdag vierde klasse D. In laatstgenoemde klassen lukte het ook Borger en SJS om te promoveren via de nacompetitie.

Historische prestaties

Op de zondag was het feest in de zondag 3e klasse C voor Musselkanaal dat kampioen werd, maar ook voor HOC en Sellingen die beiden een historische promotie bewerkstelligden naar de zondag 2e klasse. In de zondag vierde klasse C werd PJC weliswaar net geen kampioen, maar promoveerde het wel als nummer twee. Ook MOVV ging een klasse omhoog, nadat het SPW versloeg in de nacompetitie. Teleurstelling voor de Knoalsters die een treetje lager acteren volgend seizoen, wat ook geldt voor Nieuw Buinen dat roemloos uit de zondag 2e klasse L degradeerde. In de vierde klasse D behaalde ook Gasselternijveen een schitterende prestatie door als tweede te eindigen en daardoor rechtstreekse promotie te halen. In de zondag 5e klasse C zette Veelerveen een ongekende prestatie neer door alle wedstrijden ongeslagen te blijven en zo als kampioen te promoveren naar de vierde klasse. Ook competitiegenoot THOS haalde promotie, hetzij via de nacompetitie. In 5D kroonde Buinerveen zich tot kampioen.

Zo waren er genoeg hoogte- en dieptepunten weer dit seizoen, dat uiteindelijk gelukkig helemaal kon worden uitgespeeld. Inmiddels hebben we kunnen leren leven met corona en lijkt het er in ieder geval op dat we komend seizoen weer een normaal seizoen tegemoet gaan, al kan het nooit met zekerheid gezegd worden. Een nieuw seizoen dat al bijna weer voor de deur staat. Over twee weken worden alweer de nieuwe competitie-indelingen bekend gemaakt, altijd een spannend moment. Maar eerst zullen de meeste voetballers, trainers, supporters etc. nog gaan genieten van een welverdiende zomervakantie.

De komkommertijd breekt dan ook aan, waarin het voetbal voor de meesten een aantal weken op een laag pitje komt te staan. Vanaf 8 juli kijken we echter al weer vooruit naar een nieuw seizoen als de eerste competitie-indelingen bekend worden gemaakt. Op naar een mooie zomer en een schitterend nieuw voetbalseizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 17

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 17.

Oefenwedstrijden dinsdag 26 januari

SV Mussel – Bareveld 1-1 FC Ter Apel ’96 – Pekelder Boys 5-1 SC ...

Uitslagen + Stand FC Kanaalstreek FIFA Competitie na speelronde 9

Uitslagen en stand na speelronde 9 van de FC Kanaalstreek FIFA Competitie.