Terug van weggeweest: De HEROS Cup

De HEROS Cup vindt komend weekend plaats.

Al een aantal jaar gaan er geluiden door Gieten en Eext om de strijd om de HEROS Cup nieuw leven in te blazen.

De HEROS Cup is in 2006 in het leven geroepen omdat de eerste elftallen van de plaatselijke voetbalverenigingen destijds al een tijd niet meer bij elkaar in de competitie speelden. Wedstrijden tussen Gieten en Eext leveren altijd het nodige spektakel op. Leden van beide verenigingen kennen elkaar over het algemeen goed en komen elkaar vaak tegen op feestjes.

Om beide verenigingen weer tegen elkaar te laten spelen werd gedacht aan het organiseren van een speciale wedstrijd. Voor deze wedstrijd werd een beker aangeschaft ter grootte van de Champions League. De beker kreeg de naam: HEROS Cup. Dit is een samensmelting van de bijnamen van de plaatselijke dorpsbewoners: Gieter HERen en Eexter OSsen.

Gieten enige winnaar

Tussen 2006 en 2011 werd deze wedstrijd zes keer gespeeld en Gieten wist alle edities te winnen. Vanaf het seizoen 2011/2012 kwamen beide verenigingen weer bij elkaar in de competitie en kwam er een eind aan de Heros Cup. Inmiddels hebben de verenigingen al acht jaar geen onderlinge competitiewedstrijden meer gespeeld.

De afgelopen jaren kwamen de verenigingen wel op ander gebied nauwer met elkaar in contact. Zo werken Gieten en Eext steeds meer samen op het gebied van jeugdvoetbal. Waar het begon met enkele samenwerkende jeugdteams, spelen het komende seizoen alle jeugdteams wederom als samenwerkende teams in de competitie. Ook de senioren kennen elkaar goed. Door de inzet van een aantal enthousiaste mensen is het beide verenigingen gelukt om een nieuwe editie op poten te zetten!

De strijd om de HEROS Cup 2023 zal gespeeld worden op zaterdag 17 juni om 16:15 uur op Sportpark de Goorns in Gieten. Het belooft een gezellige dag te worden, want na afloop van de wedstrijd is er ook nog live muziek m.m.v. zanger Jakob van der Laan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger zoekt team voor Schoffeltoernooi

Het fameuze Schoffeltoernooi in Borger zoekt met spoed een deelnemer! Buinen heeft onverhoopt moeten ...

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 25

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 25.

Gezien buiten de regio: v.v. Middelstum 80 jaar

Afgelopen weekend vierde v.v. Middelstum haar tachtigste verjaardag. Uiteraard werd deze gelegenheid opgesierd door ...