Onstwedder Boys onderuit tegen TKB

Onstwedder Boys verloor op bezoek bij TKB.

Op het Zernikecomplex in Groningen lukte het Onstwedder Boys niet om tegen The Knickerbockers voor een stunt te zorgen. De studentenploeg won na een ruststand van 1 – 0 uiteindelijk met 4-2. Onstwedder Boys speelde bij vlagen best aardig mee, maar wist maar zelden gevaar te stichten voor het doel van de thuisclub.

Een clubgebouw waarbinnen de walm van (veel) bier je tegemoet komt (studentenfeestje vrijdagavond), waar geen koffie te krijgen is (“moeten we nog zetten”) en waar overal om het gebouw en bij de velden rotzooi te vinden is, heel veel rotzooi. Welkom bij The Knickerbockers!

Deze middag wordt op het kunstgrasveld gespeeld. Een veld dat ogenschijnlijk als één van de eerste kunstgrasvelden ooit in Nederland is aangelegd. Eigenlijk verdient dit veld het predicaat kunstgras niet meer. Het ziet er belabberd uit en de lijnen zijn ook niet erg duidelijk zichtbaar. Hoe moet er op dit hele complex met zo’n 16 seniorenteams worden gevoetbald vraag je je af …..

The Knickerbockers staan op de tweede plek in de competitie en de ploeg speelt snel en aanvallend voetbal. Al in de derde minuut komen de Boys goed weg als een bal tegen de paal komt. Na een kwartier spelen komen de studenten na een vlotte aanval op een 1 – 0 voorsprong. Roël Batema laat met een hard schot keeper Rein Koudstaal kansloos. Halverwege de eerste helft gaat Hessel van Amerongen alleen richting het doel van de Boys af, maar de goed uitgekomen Koudstaal redt prima. Onstwedder Boys probeert het aanvallend wel, maar slaagt er niet in om kansen te krijgen. Zo wordt de rust bereikt met een 1 – 0 tussenstand.