Valthermond raakt na het huidige seizoen de nodige spelers kwijt.

Waar eerder al bekend werd dat Mike Wilts Valthermond na het huidige seizoen verlaat voor CEC, daar raakt de zondag tweedeklasser nog meer spelers kwijt. Jorn Draijer, Erik Jan Veerbeek en doelman Harm Jipping zullen eveneens niet meer komend seizoen actief zijn op sportpark De Meent. Ook Lars Baas lijkt, net als Veerbeek, overwegen te stoppen bij de Mondkers.

Valthermond-sterkhouders vertrekken

Meest opvallend is mogelijk wel het stoppen van Jorn Draijer. Het 22-jarige aanvallende talent stopt helemaal met het voetbal. Draijer vertelt tegenover Week In Week Uit zijn beweegredenen om te stoppen. “Ik werk fulltime bij sportschool Traction in Valthermond. Dat betekent dat ik ook drie avonden per week moet werken. Bovendien ga ik in augustus naar Emmen verhuizen. Dat alles samen maakt dat ik na dit seizoen stop met voetballen. Soms komen er gewoon andere dingen op
je pad.”

De pas achttienjarige doelman Harm Jipping, die onder meer in de jeugd van FC Emmen keepte, geeft in het weekblad aan graag nog een stap hogerop te willen maken. “Ik gebruik dit seizoen om weer ritme op te doen. Bovendien kende ik trainer Kenny Koning nog. Ondertussen ben ik weer fit en zit ik weer in een flow. Daarom wil ik kijken of ik de stap hogerop kan maken.”

Voor Valthermond is het vertrek van bovengenoemde spelers een aderlating, dat op zoek zal moeten naar versterkingen om de selectie op peil te houden, om zo ook volgend seizoen in de tweede klasse mee te kunnen draaien.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jeugdteam Kanaalstreek oefent

In de aanloop naar het toernooi in Italië (San Marino Cup) speelt het Jeugdteam ...

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 10

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 10.