Wat staat er op het spel in zaterdag 4F? Borger kampioen?

In de zaterdag 4e klasse F kan Borger zich zaterdag tot kampioen kronen en is Wildervank nog in de race voor een periodetitel.

De amateurcompetities naderen hun ontknoping en dus wordt er in de laatste speelronden gestreden om het kampioenschap, de periodetitels, de nacompetitieplekken tegen degradatie en rechtstreekse degradatie. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de laatste speelronden. 

Speelronde 21: Borger Kampioen?

In de zaterdag vierde klasse F is het al het gehele seizoen spannend en zijn ook nu nog meerdere teams in de race voor de titel. De beste papieren zijn echter weggelegd voor SV Borger, dat met 39 punten uit 20 wedstrijden bovenaan staat. Nummer twee SCN heeft drie punten minder, maar ook het doelsaldo is een stuk minder.

Borger kampioen tegen Fit Boys?

Met nog twee speelronden te gaan kan Borger zich zaterdag tegen Fit Boys officieus, maar ook officieel tot kampioen kronen. De tegenstander uit Beilen maakt echter ook nog kans op de titel, maar zal dan wel moeten winnen in Borger. Dan nadert het de groenhemden op drie punten en het doelsaldo van Fit Boys komt dan ook weer wat dichter in de buurt van dat van Borger. Wel moet Borger op de slotdag dan ook nog verliezen en Fit Boys zal dan ook nog moeten winnen en het resterende doelsaldo goed zien te maken.

SCN en FC Assen mogen ook dromen van titel

Een andere kandidaat om nog kampioen te worden is SCN, dat uitspeelt bij VAKO. De ploeg uit Vries is min of meer al veroordeelt tot het spelen van nacompetitie, waardoor op papier de ploeg uit Nieuwlande een niet al te sterke tegenstander lijkt te treffen. Ook voor SCN zal de druk er vol op staan wil het tot en met de laatste speeldag meedoen om de titel.

De laatste kanshebber is FC Assen, dat een achterstand van zes punten heeft op Borger en dus beide wedstrijden tegen CSVC en Mussel zal moeten winnen en ook nog eens met ruim verschil. Bovendien moeten de concurrenten dan ook punten laten liggen.

Periodetitel voor Wildervank?

In diezelfde klasse maakt Wildervank nog kans op de laatste periode. Daarin staat het momenteel op een tweede plaats met 13 punten uit 5 wedstrijden. Alleen SVBO doet het nog beter, dat heeft 15 punten uit wedstrijden. De derde kanshebber is nog SCN dat 10 punten uit 5 wedstrijden heeft. Voor Wildervank resteren nog een thuiswedstrijd tegen LEO en een uitwedstrijd tegen Fit Boys. SVBO speelt nog uit bij SJS en thuis tegen VAKO. Wildervank zal beide wedstrijden moeten winnen en hopen op een misstap van SVBO om zo nog kans te maken op de laatste periodetitel.

Voor Mussel en SJS staat er niks meer op het spel in de resterende wedstrijden dan de spreekwoordelijke eer. Mussel is al gedegradeerd, terwijl SJS geen nacompetitievoetbal meer kan halen.

Doe ook mee aan de FC Kanaalstreek EK-Pool! Hoofdprijs 400 euro, max 100 deelnemers, vol = vol! Klik hier voor meer info en deelname

Stand zaterdag 4e klasse F

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Borger203950-23
2. SCN203648-43
3. Fit Boys203348-34
4. FC Assen203355-47Periodekampioen
5. SJS203145-38
6. CSVC203052-40
7. Wildervank203048-36
8. Hollandscheveld203048-47Periodekampioen
9. SVBO202646-50
10. VAKO202034-48Nacompetitie
11. LEO (Loon)201919-40Nacompetitie
12. SV Mussel201220-67Degradatie

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing bekerronde 2 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest belangrijke en opmerkelijke duels van speelronde 2 in de poulefase ...

Stand zondag 4e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse C.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.