Een blik op de voorbereiding van de ploegen in en rond de Kanaalstreek.

Foto, Onstwedder Boys en Stadskanaal namen het zaterdag tegen elkaar op. Het werd uiteindelijk 2-3 in het voordeel van de Knoalsters. 

De  amateurclubs zijn volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel veel teams door de zomervakantie nog niet compleet zijn rolt de bal wel weer op de velden. Afgelopen weekend werden er desondanks veel oefenwedstrijden afgewerkt. We broez’n dan ook even deur de Kanaalstreek heen om een blik op een aantal wedstrijden te werpen.

Storm raast over Gieterveen

Met name zaterdag was het een drukke bedoening wat betreft oefenwedstrijden, al vielen de avondwedstrijden letterlijk en figuurlijk in het water. Heus noodweer trok over de provincie Drenthe en Groningen en zorgde op de nodige plekken voor een flinke ravage. Onder meer in Gieterveen, maar dat had ‘s middags al gevoetbald. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen eindige in een 0-5 nederlaag tegen Siddeburen.

Stadskanaal nipt langs Onstwedder Boys

Een leuk affiche was de wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Stadskanaal. De Knoalsters kwamen 0-2 voor, zagen de Boys terugkomen tot 2-2, maar namen in de slotminuten alsnog de zege mee naar huis: 2-3.

NWVV en CEC scoren erop los

Een avondwedstrijd die last had van het slechte weer was NWVV tegen De Treffer ’16. De thuisploeg bleek overigens wel een maatje te groot gezien de stand van 6-0. Jos de Boer was op dreef met drie treffers. De grootste uitslag van de dag was voor CEC. Dat haalde maar liefst met 11-0 uit tegen DVC ’59. Tom Rengers maakte maar liefst zes van de elf doelpunten.

Overwinningen voor Valthermond en HOVC

Op zondag was er onder meer de ontmoeting tussen Titan en Valthermond. De Mondkers wonnen met duidelijke cijfers: 0-5. Buinen had wat meer moeite met De Treffer dan NWVV en won slechts nipt met 2-1. Gasselternijveen verloor in haar eerste oefenwedstrijd met 4-2 van SVZ. HOVC boekte wel een zege, het won in en tegen Musselkanaal met 1-4. Die cijfers stonden ook op het scorebord bij het duel tussen Alteveer en Roswinkel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC niet opgewassen tegen SC Roswinkel

EEC heeft zondagmiddag haar positieve seizoenstart geen vervolg kunnen geven. Sportclub Roswinkel bleek over ...

Alteveer nog steeds niet veilig

In de wetenschap dat een overwinning nagenoeg gelijk zou staan aan handhaving gooide Alteveer ...