Mussel blijft ongeslagen na gelijkspel tegen BATO

Mussel pakte in de slotminuten nog een punt tegen BATO en blijft daardoor ongeslagen.

Foto Rianne Fehrmann, BATO en Mussel hielden elkaar zaterdag in evenwicht.

In de derde speelronde van de zaterdag 5e klasse F mocht SV Mussel zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen vv BATO. Een mooie nazomermiddag, een mooi sportcomplex en een prima grasmat bood alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal aan de Sint Vitusholt in Winschoten.

Vroege achterstand

Het begin van de wedstrijd verliep stroef van de kant van Mussel. BATO zette hoog druk en wist de bal regelmatig op de speelhelft van Mussel te onderscheppen, wat resulteerde in dreiging richting het doel van Mussel. Hele grote kansen bleven uit, totdat Mussel in de 5e minuut de bal kwijtraakte tijdens de opbouw. De bal wordt voorgegeven en Mussel weet de bal niet goed te verwerken waardoor BATO een schot op goal weet te creëren. Deze wordt door Fehrmann op de doellijn tegengehouden, maar arbiter Tuntelder beoordeelt dat dit middels een bewuste handsbal gebeurt ondanks dat Fehrmann zijn hand strak tegen zijn borst hield. Het was spits Mika Drent die het cadeautje wist uit te pakken en keeper Weidijk kansloos liet. Daarmee stond het al vroeg 1-0 voor de thuisploeg en ondanks dat de penalty niet gegeven had mogen worden, was dit een terechte tussenstand omdat BATO gewoon beter begon aan de wedstrijd.

Voldoende kansen

Na de vroege achterstand zoekt ook de SV de aanval. Kansen werden wel gecreëerd, o.a. eindigend in een schot van Buurman en Wijnholds, maar Mussel bleef slordig in het veldspel. Ook werd er niet snel genoeg aangesloten, waardoor de gaten op het middenveld te groot werden en BATO regelmatig gevaarlijk uitbrak. Mussel werd nog 3x gevaarlijk via standaardsituaties: een vrije trap van Tijmen Stuut zeilde net over, Richard Wubs mist op een haar de bal uit een corner en bij een volgende corner kon Fehrmann zijn hoofd net niet goed tegen de bal zetten waardoor deze vanaf 2 meter net over het doel ging. Vlak voor rust nog een 100% kans voor Gydo Buurman na een fantastische pass van Nick Schoenmaker: in een 1 op 1 met doelman Brouwer weet de keeper de gelijkmaker te voorkomen door goed uit zijn doel te komen. Het rust signaal volgde spoedig daarna, maar de laatste minuten waren hoopvol voor Mussel.

Doelpunten blijven uit

Na de koppen bij elkaar te hebben gestoken in de rust weet Mussel wat het moet doen. De eerste 10 minuten wordt even aangekeken hoe BATO de tweede helft van start gaat en vervolgens wordt daarop geanticipeerd en gaat Mussel hoger druk zetten. Eerst is er schot van Wubs, maar even later opnieuw een grote kans. Een prachtige bal van Lars Moorlag valt achter de verdediging, Stuut geeft voor, maar de bal wordt net van richting veranderd waardoor Wubs niet binnen kan tikken. BATO blijft de hele 2e helftvoortdurend gevaarlijk in de omschakeling al hoeft Weidijk maar zelden op te treden.

Alles of niets

Vanaf minuut 75 gaat Mussel 1 op 1 spelen. Verdediger Robert Boels wordt er uitgehaald en Nathan Wijnia komt erbij in de voorhoede. BATO vergeet de nekslag uit te delen: Fehrmann weet een schot van BATO aanvaller Drent op het laatste moment te blokkeren. Verder schakelen Uil, Moorlag en hij de aanvallers van BATO voor de rest van de wedstrijd uit, al blijven ze de aanval zoeken.

Vanuit de omschakeling wordt Mussel echter steeds gevaarlijker via Stuut, Buurmanof Wubs, maar BATO weet telkens net op tijd een cruciale eindpass te onderscheppen. Na deze speldenprikjes is het in minuut 87 ineens raak. Vanuit het niets weet Tijmen Stuut de uittrap van doelman Brouwer op te pikken op het middenveld. Stuut bedenkt zich niet en schiet vanaf grote afstand met een boog over de doelman heen: 1-1! Mussel blijft vervolgens nog aanzetten, maar de verdediging van BATO weet prima stand te houden en zo fluit Tuntelder na 90 minuten spelen af bij een 1-1 eindstand.

Terechte uitslag

Met een beter begin, wat meer geluk bij “het penalty moment” en het afmaken van de nodige kansen had Mussel met 3 punten naar huis kunnen gaan. BATO had de wedstrijd echter al in het slot kunnen gooien en legde wat beter veldspel op de mat, met name in de eerste helft. Al met al een terechte uitslag in een wedstrijd die sportief verliep.

Volgende week speelt “de SV” weer een thuiswedstrijd op sportpark de Slenk. Dan komt de vv Emmen op bezoek, dat deze week met 1-3 verloor van SC Angelslo en nog op 0 punten staat (na 2 wedstrijden). Mussel zal willen zorgen dat dit aan het einde van het komende weekend ook nog zo zal zijn, maar dan zal het wel anders uit de startblokken moeten schieten.

Foto’s Rianne Fehrmann: BATO – Mussel

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!