Mussel laat het liggen tegen Meeden

Mussel werd in de slotfase verslagen door Meeden.

Foto Rianne Fehrmann, Mussel viert de 0-1 van Erwin Wijnhols, maar verloor uiteindelijk met 2-1 van Meeden.
Na vier wedstrijden ongeslagen te zijn moest SV Mussel op 19 oktober jongstleden aantreden tegen vv Meeden. Het doel was duidelijk: ongeslagen terug keren naar de Mussel. De prachtige weersomstandigheden voor een mooie pot voetbal gaven de heren goede moed.

Zwak begin

Klokslag half drie gaf de heer Koerntjes het startsein voor de wedstrijd. Waar de SV vastberaden was om gefocust en fel aan de wedstrijd te beginnen, bleek Meeden dat juist te doen. Een zwak begin van de gasten kwam ze tot vier keer toe binnen 20 minuten bijna duur te staan. Het was na vierentwintig minuten aan Gydo Buurman om, onverdiend, de score toch voor SV Mussel te openen. Een aanval over rechts belandde bij Erwin Wijnholds. De voorzet niet scherp genoeg waardoor Gydo, die één op één tegen de keeper stond, de bal niet in het net kon werken. Één minuut later was het weer aan Gydo om de score te openen. Deze keer was het een op maat gegeven steekpass die Gydo richting het doel van Meeden stuurde. Door goed uitkomen van de keeper bleef de stand 0-0.

Afmaken

Halverwege de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Door de druk hoog te houden en duels te winnen, was het Meeden dat langzamerhand de overhand kreeg. Dit resulteerde in een tweetal goed uitgespeelde kansen van Meeden. Gelukkig voor Mussel wisten ook de afmakers van Meeden de bal niet in het net te krijgen. Mussel werd door deze kansen wakker geschut en ging zelf meer de aanval zoeken. Een diepe pass over rechts kwam in de voeten van Lars Moorlag terecht. De aanval bracht niet het resultaat wat zo nodig was, een belabberde voorzet vond de netten achter het doel, kans verkeken. De ruimte die voor Mussel op rechts bleek te liggen bracht een minuut later wel resultaat! Een op maat gegeven pass naar Erwin Wijnholds gaf hem de mogelijkheid om het net te vinden, 0-1. Meeden was vastberaden om voor de rust nog de gelijkmaker te maken en dacht dit te doen door in minuut veertig met drie aanvallers tegen twee verdedigers van Mussel te spelen. De bal breed gelegd gaf een mogelijkheid tot schot op open doel. De wakkere Matthijs Fehrmann zag het gebeuren, nam plaats op de doellijn en wist de bal met de voeten weg te werken. Met nog vijf minuten op de klok werd de eerste helft rustig uitgespeeld, waarop na vijfenveertig minuten spelen de kleedkamers werden gezocht.

In herhaling

De tweede helft begon zoals het eerste, Meeden de bovenliggende partij met snel achter elkaar tweemaal de kans op een gelijkmaker. Dat de focus ontbrak bij de gasten bleek wel aan het ingooien. Tot driemaal toe werd het balbezit aan Meeden geschonken door foutieve inworpen. In de zevenenvijftigste minuut wist Meeden het zijnet nog te vinden. Het antwoord van Mussel hierop was een strakke hoekschop die op het hoofd van Matthijs Fehrmann terecht kwam. De bal raasde richting de linker bovenhoek, maar vond via het houtwerk (aluminium tegenwoordig) de handen van de keeper. Nog geen minuut later was het opnieuw Matthijs die in de schijnwerpers stond. Voor de tweede keer deze wedstrijd passeerde de bal de keeper van Mussel, en weer kon Matthijs de bal weg werken.

Invallers Mussel maken niet het verschil

Met nog ruim twintig minuten op de klok bracht Richard Streuding (hoofdtrainer SV Mussel) twee verse wissels in de ploeg. Nathan Wijnia werd vervangen door Robert Boels, Simon Hidding kwam er in voor Gydo Buurman. Na een zestal minuten spelen was het invaller Simon Hidding die op een ongelukkige plek zijn tegenstander naar de grond hielp. Een vrije trap voor Meeden, op een gevaarlijke plek, gaf het voor Mussel gewenste resultaat, een doeltrap. Aan de andere kant van het veld was het enkele minuten later aan Richard Wubs om de voorsprong uit te breiden. Een poging om de bal over de keeper te wippen leidde tot een makkelijke redding voor de keeper. In de minuten die volgden kwam Meeden tot drie maal toe gevaarlijk bij het doel. Rene Folkers wist alle aanvallen af te slaan. Totdat in minuut achtenzeventig een strafschop toe werd gewezen aan Meeden, en die wisten er wel raad mee, 1-1.

Meeden slaat toe in slotminuten

Het laatste schaakstuk wordt tien minuten voor tijd gebracht door Erwin Wijnholds te vervangen met Boaz Wever. Door wegebbende focus en strijdlust kon het verschil niet meer door Mussel worden gemaakt. Vijf minuten voor tijd wist Meeden na een snelle aanval op rechts de korte hoek te vinden. Een hard schot belandde via Rene Folkers in het net. In de luttele minuten speeltijd die resteerden wisten beide teams niet meer gevaarlijk te worden. Na negentig minuten speeltijd en enkele minuten blessure tijd klonk het eindsignaal. Teleurstelling typeerde de sfeer in de kleedkamer. De ongeslagen reeks is Mussel kwijt. Ondanks de nederlaag zijn er natuurlijk ook momenten geweest waarin Mussel wel speelde zoals had gemoeten. Op deze momenten zullen ze moeten voortborduren. Hoofden weer omhoog en de focus op de volgende wedstrijd.
Foto’ Rianne Fehrmann: Meeden – Mussel

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!