SC Erica de beste tijdens Protos Weering

PWZNa honderden wedstrijden was er één team dat zich de winnaar van het prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi mocht noemen: eersteklasser SC Erica. Wanneer de blik iets dichter op de Kanaalstreek wordt gericht, komt de moreel winnaar al snel in beeld: Rolder Boys versloeg HHC Hardenberg in de kruisfinales, kwam in de finale te kort, waardoor het ‘genoegen’ moest nemen met een tweede plaats. 

Hooiveld topscorer
Neutrale toeschouwers in sporthal Angelslo in Emmen konden hun hart op: in de elf wedstrijden op de finaledag werd niet minder dan 53 keer gescoord. Topscorer van de dag werd Jan Hooiveld, die namens HHC acht keer doel trof. Vol bewondering werd door de aanwezigen gesproken over de dadendrang en doelgerichtheid van de aanvaller. Met de hoogste eer gingen de Hardenbergers echter niet aan de haal. De reden was de 2-3 nederlaag in de kruisfinale tegen Rolder Boys: de grootste verrassing van de dag.

Een volgepakte sporthal Angelso tijdens de finaledag van Protos Weering...
Een volgepakte sporthal Angelso tijdens de finaledag van Protos Weering…

Supertrio Erica
Al tijdens de loting bleek hoe groot de angst voor de Topklasser was: het liefst wilde geen enkele ploeg bij hen in de poule. Het lot bepaalde echter anders, want SVBO en SC Erica moesten het tegen Hooiveld en de zijnen opnemen. Aan de hand van het supertrio Robert Torenbosch, Roy Jagt en Kelvin Jager wisten de rood-witten van Erica bijna te winnen: Hooiveld maakte in de slotfase de beslissende 2-3. Erica wist hierna wel te winnen van het teleurstellende SVBO. Ook HHC deed dat, waardoor deze ploegen zich plaatsten voor de kruisfinales.

Tim van Huffelen
Op dat moment had Rolder Boys de eerste overwinning al binnen. Onder leiding van Tim van Huffelen, die één van de smaakmakers van de finaledag was, werd HZVV met 3-1 verslagen. Van Huffelen zette samen met Ferdi Hidding de lijnen uit bij de zwart-witten en was daarnaast ook nog een aantal keren doeltreffend, met dank aan zijn fenomenale traptechniek. 

Spannende poulefase
Waar de verschillen in de ene poule (SC Erica/HHC) vrij groot waren, was dat in de ander poule heel anders. Rolder Boys werd na de winst op HZVV verslagen door het stugge Noordscheschut, waarna het in de wachtkamer zat gedurende de derde poulewedstrijd, tussen HZVV en de ‘Schutters’. Noordscheschut, dat veelal gokte op bevliegingen van aanvaller Danny Kiekebelt, wist de ploeg uit Hoogeveen te verslaan, waardoor zij samen met Rolder Boys de kruisfinales mochten spelen.

Kruisfinales
De eerste kruisfinale die gespeeld werd ging tussen Rolder Boys en HHC. De Topklasser had over de gehele wedstrijd gezien meer en wellicht ook betere kansen, maar een prachtgoal van Jeroen Knol zorgde ervoor dat HHC achter de feiten aanliep. Hèt moment van de wedstrijd was de gemiste strafschop van Philip Ties, wat de verdienste van goalie Erik Bonder was. Rolder Boys trok de winst over de streep en mocht daardoor in de finale uitkomen tegen SC Erica, dat in de absolute slotfase afrekende met Noordscheschut. Op het moment dat iedereen dacht aan het nemen van strafschoppen bezorgden Robert Torenbosch en Kelvin Jager hun ploeg een finaleplaats.

Finale
In de finale kon het verrassende Rolder Boys geen potten breken: de Ericanen waren simpelweg te goed. De beste man van de finaledag, Kelvin Jager, en Robert Torenbosch wisten in de eerste tien minuten van de finale te scoren, waardoor het verschil werd gemaakt. Na de 0-3 van opnieuw Torenbosch deed Rolder Boys iets terug en nam het maximaal risico door Tim van Huffelen als meevoetballende keeper op te stellen. Hier profiteerden Roy Jagt en Kelvin Jager van, voordat Van Huffelen de 2-5 eindstand op het scorebord zette.

Smaakmakers
Na een boeiende finaledag mocht SC Erica zich de terechte winnaar noemen van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Het eerder genoemde trio Torenbosch, Jager, Jagt had hier een groot aandeel, maar ook stille kracht Peter Oost had een groot aandeel in de toernooiwinst. Andere in het oog springende spelers waren Tim van Huffelen (Rolder Boys) en doelman Wiebe Zinger en alleskunner Nick Koster van Noordscheschut. Op naar de finale van de veertigste editie!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Regio Cup-indeling JO19-1 Groep 1-10

Overzicht van de poule-indeling van de JO19-1 Groep 1-10

De trainerscarrousel: Arend Scholtens

Het is november, en dus komt de trainerscarrousel in het amateurvoetbal voorzichtig op gang. ...

Titan PROMOVEERT!

Titan is vanmiddag gepromoveerd naar de tweede klasse! De ploeg van Henri Goeree was in de nacompetitie over ...