Bestuur TEVV: “Onze club bestaat nog steeds!”

TEVVHet seizoen is met het aanvangen de bekerwedstrijden officieel begonnen. Wanneer we naar de Kanaalstreek kijken zien we één nieuwkomer: De Treffer ’16 uit Tweede Exloërmond start in de zondagse vijfde klasse E. Maar de aanname dat deze club het roemruchte TEVV uit diezelfde plaats vervangt is onjuist: het bestuur van TEVV gaf ter verduidelijking onderstaande verklaring uit:

Nu het nieuwe voetbalseizoen er aan zit te komen krijgen wij als bestuur diverse vragen hoe het toch komt dat TEVV van het voetbaltoneel is verdwenen. Inderdaad wordt er het komend seizoen niet door TEVV in de competities gevoetbald, maar de vereniging bestaat nog wel. Dit in tegenstelling tot de diverse berichten die in de media naar buiten zijn gebracht. Ook dat De Treffer ’16 in plaats treedt van TEVV is pertinent onjuist. Het is namelijk een nieuwe voetbalvereniging in Tweede Exloërmond.

TEVV bestaat al 82 jaar en is de traditionele voetbalvereniging in Tweede Exloërmond, maar enkele personen in Tweede Exloërmond hebben echter  gemeend een nieuwe voetbalvereniging op te moeten richten. Aan de spelende leden van TEVV is door de nieuwe club medegedeeld, dat als zij het komend seizoen willen voetballen lid van De Treffer ’16 moeten worden. TEVV zou worden opgeheven was hun mededeling. Er is op de Algemene Ledenvergadering van 29 april j.l. door het bestuur van TEVV alleen medegedeeld dat zij hun functie beschikbaar stellen aan de mensen, die een ander beleid binnen de vereniging willen. Echter onder de naam van TEVV.

Dat is in eerste instantie niet opgepakt, maar achter de schermen waren al wel een aantal personen (die nu bij De Treffer ’16 aan het bewind staan) bezig om iets nieuws te beginnen. In eerste instantie hebben ze een vergadering uitgeroepen om met TEVV ’16 verder te gaan. Daarna kwamen ze met De Treffer ’16 op de proppen, dus een totaal nieuwe vereniging. De organisaties waar TEVV veel mee te maken had, waren hier niet blij mee. TEVV had namelijk de hulp ingeroepen voor bemiddeling aan KNVB, gemeente Borger-Odoorn en Stichting Dorpshuis (verhuurder kantine en kleedgelegenheid). TEVV was namelijk de huurder van het sportcomplex.

De Treffer ’16 gaf echter geen gehoor aan het verzoek om de koppen bij elkaar te steken en een oplossing te zoeken waar eenieder zich in kon vinden in het belang van het voetbal in Tweede Exloërmond. Men koos hun eigen weg met de oprichting van een nieuwe vereniging en daarna de leden van TEVV overhalend om voor hun vereniging te kiezen. De KNVB en de gemeente Borger-Odoorn hadden toen geen keus om de goedkeuring om te voetballen het komend seizoen, aan De Treffer ’16 te geven, de nog resterende leden van TEVV (circa 50) in volle frustratie achterlatend.

De KNVB heeft TEVV een time-out van een jaar gegund, waarna wordt bekeken hoe de vlag er dan bij hangt. De nog resterende (meest ere-leden, leden van verdienste en vrijwilligers) leden hebben toen de bezittingen van TEVV zoals reclameborden en spelmaterialen geborgen. Ook de verlichting is gewaarborgd voor TEVV, dit in overleg met de gemeente Borger-Odoorn. Het bestuur van TEVV betreurt deze gang van zaken, maar omdat er voor een nieuwe vereniging in Tweede Exloërmond is gekozen en hun betreffende bestuurders geen contact willen met TEVV kon het bestuur van TEVV niet anders om hun bezittingen te waarborgen, ook uit respect naar hun oprichters en de vele mensen, die TEVV een warm hart toedragen.

Door de onjuiste informatie in de media zijn wij als bestuur gedwongen ook onze visie over deze zeer ongebruikelijke en onpasselijke move van een aantal personen te moeten geven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

2e editie Hunsowhalcup in Tweede-Exloërmond

Vorig jaar werd er door maar liefst 16 teams sportief gestreden om de felbegeerde ...

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat door

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat voorlopig gewoon door, dat heeft de organisatie besloten.

Meeden stelt Jaap Veldhuis aan als nieuwe hoofdtrainer

Meeden heeft voor komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aangesteld.