Gasselternijveen verrast Wedde

Gasselternijveen verraste koploper Wedde en nam de drie punten mee.

Gasselternijveen heeft een knappe 1-2 overwinning geboekt op koploper Wedde. Het betekende de eerste nederlaag voor Wedde, dat alle wedstrijden nog had gewonnen. Voor Nieveen was het een welkome zege, zodat het voorlopig veilig in de brede middenmoot van 4D staat.

In en tegen Wedde kamen beide elftallen voor rust niet tot scoren. Dit gebeurde in het eerste kwartier na rust wel waarin Nieveen twee keer genadeloos toesloeg. In minuut 56 zorgde Lars Timmer voor de 0-1, waarna enkele minuten later Wessel Koomans voor de 0-2 zorgde.

De Nieveners liepen daarna nog tegen een rode kaart aan, maar wisten stand te houden. Wedde scoorde zo’n tien minuten voor tijd via Jasper Reininga nog wel de 1-2, maar in de resterende tijd bleef Gasselternijveen op been en boekte het een knappe zege.