FC Kanaalstreek gaat SV THOS volgen

FC Kanaalstreek gaat vanaf heden de verrichtingen volgen van SV THOS.

FC Kanaalstreek gaat vanaf heden de verrichtingen volgen van SV THOS, dat momenteel uitkomt in de zondag 5e klasse C. FC Kanaalstreek heeft de wens om het amateurvoetbal verder uit te breiden met clubs die regelmatig in of om en nabij de regio van de Kanaalstreek actief zijn en spelen in de provincies Groningen en Drenthe. Daarvoor wil FC Kanaalstreek het platform zijn op het gebied van amateurvoetbal. 

De voetbalvereniging THOS werd opgericht in 1920 en viert dit jaar dus haar 100-jarige bestaan. Voor de oorlog speelde men nog in het zwart-wit en heette de club nog V.V. THOS. Na de oorlog is de club gefuseerd met de gymclub, waarna de vereniging tot op heden de naam S.V. THOS draagt, waarbij de afkorting THOS staat voor Tot Heil Onzer Spieren.

De roots van Hateboer

SV THOS speelt haar thuiswedstrijden op het Abel van der Laan sportpark in Beerta. De plaats waar Atalanta Bergamo-speler en tevens voormalig FC Groninger-speler en huidig Oranje-international Hans Hateboer zijn roots heeft liggen. De club speelde afgelopen decennia voornamelijk in de zondag 5e klasse, maar had de afgelopen jaren een paar keer kans op promotie. Onder leiding van Rene Nijgh haalde de club een aantal keer de nacompetitie, maar promoveerde het niet. Dit seizoen komt THOS uit in de zondag 5e klasse C, waar het momenteel op zesde plaats staat met zes punten uit twee duels.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jans Spiegelaar ook in het seizoen 2019/2020 aan het roer bij EEC

EEC en Jans Spiegelaar zetten ook in het nieuwe seizoen de samenwerking voort.

TransferTalk: WKE shopt in de Kanaalstreek

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Speelronde 15 FC Kanaalstreek Amateurtoto 2019/2020

Voor de volgende 8 wedstrijden dient door de deelnemers een voorspelling gedaan te worden.