Gasselternijveen heeft Buinen met ruime cijfers verslagen en speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse.

Foto Andries Middelbos, Gasselternijveen won met ruime cijfers van Buinen en is volgend seizoen ook weer in de vierde klasse actief.

Gasselternijveen heeft zich op de slotdag van de vierde klasse D weten veilig te spelen. Dat deed het door ruim te winnen van streekgenoot Buinen. De klus werd in de eerste helft al geklaard, bij rust stond het al 5-1.

Gasselternijveen loopt over Buinen heen

Winst zou betekenen dat Gasselternijveen zich in ieder geval zou gaan handhaven, bij elk ander resultaat was men afhankelijk van de concurrentie. Nieveen liet er dan ook geen gras over groeien en walste al snel over het uitgebluste Buinen heen, dat nergens meer om speelde.

Binnen de kortste keren stond het dan ook al 2-0 voor Gasselternijveen via Thijmen Hommes en Mathijs Jansen. Een prettige gedachte voor Nijveen, dat deze middag niks had te vrezen van de gasten uit Buinen. De thuisploeg liep in de eerste vlot verder uit naar een riante voorsprong door goals van Menas Sihasale, Maarten Hommes en Siem Salomons. Voor de bezoekers deed Mylan Beijering nog wat terug.

In de tweede helft geloofden beide ploegen het wel en was het Buinen dat nog een keer scoorde via Beijering, waardoor de eindstand uiteindelijk op 5-2 werd bepaald.

Foto’s Andries Middelbos: Gasselternijveen – Buinen