Voorbeschouwing 22 & 23 februari

matchdayKomend weekend staat voor Musselkanaal de tweede Kanaalstreek-derby op het programma. En wanneer we de stand in de derde klasse D er bij pakken wordt het belang van de ontmoeting met Valthermond al snel duidelijk: bij winst wordt het gat met de Mondkers verkleind tot drie punten. Wint Valthermond? Dan zal de vierde plaats het hoogst haalbare zijn voor de mannen van Wilbert Arends. Een andere Kanaalstreek-derby wordt in de vijfde klasse E afgewerkt: Buinerveen ontvangt EEC, dat zal moeten winnen om koploper TLC enigszins onder druk te zetten.

Voor SPW en Westerwolde wachten zondag belangrijke wedstrijden. Doordat deze ploegen minder wedstrijden speelden dan de ploegen die boven hen staan in de ranglijst, kunnen er nog stappen gezet worden. Winst op nummer twee Wedde is in dat opzicht het enige dat telt voor de Knoalsters die zesde staan. Voor nummer vijf Westerwolde lijkt de opgave iets makkelijker: zij nemen het op tegen nummer twaalf PJC.

Nadat Gasselternijveen vorige week in de blessuretijd de punten aan nummer twee Pekelder Boys moest laten, staan de roodhemden weer voor een pittige uitdaging, want koploper KSC komt naar sportpark ‘De Hunze’. Hoe lastig ook: er moeten punten worden behaald om vierdeklasser te blijven! Ook Nieuw Buinen treft opnieuw een hoog geklasseerd team. Zondag wacht namelijk een uitwedstrijd tegen nummer drie SVBO. De titel lijkt vorige week te zijn verspeeld, dus daarom is winst extra welkom.

Borger zal zaterdag niet alleen naar de eigen wedstrijd kijken: de ploeg, die derde staat, gaat op bezoek bij laagvlieger Sleen, dus dat mag niet veel problemen opleveren. Wat er gebeurt op het veld in Veenhuizen is erg interessant. Daar ontmoeten koploper Veenhuizen en nummer twee Helpman elkaar. Een gelijkspel is voor de groenhemden het beste scenario. Tot slot zal SJS er veel aan gelegen zijn Noordwolde zaterdag te verslaan. Deze ploeg staat vijf punten achter SJS, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Wanneer de Knoalsters niet winnen, kan het nacompetitie-spook wel eens een bezoekje gaan brengen aan de Julianastraat…

Wedstrijden zaterdag 22 februari:

3C Noordwolde SJS
4D Sleen Borger
  De Griffioen Mussel
  Onstwedder Boys Haulerwijkse Boys
5D SETA VEV
  Nieuw Balinge Ter Apel ‘96
  NWVV Twedo
5F HS ‘88 Westerwolde

Wedstrijden zondag 23 februari:

1F SVBO Nieuw Buinen
2L Rolder Boys TEVV
  Hoogezand Titan
3D Stadskanaal Bargeres
  Ter Apel ‘96 Wildervank
  Valthermond Musselkanaal
4D Gasselternijveen KSC
  Alteveer Veelerveen
5E SGO Buinen
  Gieterveen Amboina
  TLC GKC
  Buinerveen EEC
  HOC Witteveense Boys ‘87
5F Nieuweschans Sellingen
  Westerwolde PJC
  Wedde SPW

Bron: www.knvb.nl

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen langs negental Hoogeveen

Nieuw Buinen heeft de traditioneel lastige wedstrijd tegen Hoogeveen met 3-1 gewonnen. Na een ...

Tussenpaus Scholtens stopt bij Sellingen

Het einde van het jaar is in zicht en dus nemen veel clubs en ...