Nieuw Buinen verliest met grote cijfers van concurrent SVBO

Niek van der Woude (Nieuw Buinen) vloert Erwin Sikkes in de zestien ten koste van een penalty (foto: joey-jan.com)
Niek van der Woude (Nieuw Buinen) vloert Erwin Sikkes in het strafschopgebied (foto: joey-jan.com)

Nieuw Buinen heeft in de wedstrijd tegen concurrent SVBO een flinke domper te verwerken gekregen in de strijd om het kampioenschap in 1F. Op bezoek in Barger- Oosterveld ging “Buunermond” met maar liefst 6-1 het schip in, waarmee zij een flinke steek laten vallen in de jacht op koploper Achilles 1894. SVBO deed met deze klinkende zege goede zaken, want door de nederlaag van de Assenaren naderen zij hen op slechts één punt. Nieuw Buinen, dat een wedstrijd meer speelde dan Achilles 1894, staat inmiddels 6 punten achter.

Trainer Jan Korte van Nieuw Buinen moest noodgedwongen zijn elftal aanpassen, omdat Sybesma en Meems afwezig waren vanwege vakantie. SVBO begon wel in de sterkste formatie en kwam al na vier minuten op voorsprong. Niek van der Woude, vandaag centraal in de verdediging spelend, legde Erwin Sikkes neer in het strafschopgebied en Maarten Wielens schoot de toegekende penalty feilloos raak. Na een kwartier was het Ruben Kaiser die namens SVBO de bal met zijn borst binnen werkte en zo de stand op 2-0 bracht. Hierna volgden twee gevaarlijke momenten van spits Jeroen Buurke, maar hij werd afgestopt door de defensie en keeper Ebeltjes. De thuisploeg, gesteund door de voorsprong, liet Nieuw Buinen het spel maken en loerde zelf op de counter. In de 35e minuut was het de gevaarlijke Wielens die eerst beide palen raakte, waarna Kaiser de rebound binnen kon schieten: 3-0. Dit was voor Jan Korte het sein om een wissel toe te passen en hij haalde de ongelukkig spelende van der Woude van het veld ten faveure van Bruce Tunjanan.

De tweede helft probeerden de gasten er nog het beste van te maken en dit leek zijn vruchten af te werpen. Nadat Hidde Jan Hidding eerste de paal teisterde met een hard schot, was het vervolgens Gert Lukens die bekeken raak schoot. Hierna wist Nieuw Buinen niet door te drukken en was het weer Maarten Wielens die het de verdediging erg lastig maakte. Dezelfde Wielens was met een laag, hard schot ook de maker van de 4-1. De wedstrijd was hiermee natuurlijk gespeeld en ook de lange, kopsterke assistent trainer/speler van Nieuw Buinen, Jeroen Fuhler, kon hier niets aan veranderen. Het was zelfs SVBO dat via wederom Wielens (hij maakte zijn hattrick compleet) en Erwin Sikkes nog uitliep naar 6-1.

Al met al een teleurstellende middag voor Nieuw Buinen, dat nu echt lijkt af te haken in de strijd om plaats één. De ploeg komt weliswaar geen top-6 ploeg meer tegen in de resterende acht wedstrijden en kan dus nog de nodige punten pakken, maar het is daarbij wel afhankelijk van puntverlies bij de concurrentie. Komende zondag is Nieuw Buinen vrij, waarna nummer 11 vv Heerenveen op 9 maart op bezoek komt op sportpark Buunerdrome.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint periodetitel na overwinning op Bareveld

Sellingen verzekerde zich van nacompetitie, Bareveld is nog altijd niet veilig.

SETA doet zichzelf tekort tegen VVAK

SETA had kansen genoeg en mistte zelfs twee strafschoppen, het verloor uiteindelijk van VVAK.

Borger verspeelt periodetitel tegen Elim

S.V. Borger heeft zichzelf afgelopen weekend een slechte dienst bewezen. Bij winst op Elim ...