Valthermond verliest derby op inzet van Musselkanaal

MusselkanaalValthermondDe wedstrijd tussen Valthermond en Musselkanaal op sportpark “de Meent” was niet alleen een Kanaalstreek derby, maar ook nog eens de nummer twee tegen de nummer vier. Musselkanaal nam met 1-3 revanche na het verlies in de heenwedstrijd en won daarmee alweer voor de derde keer op rij. Zodoende is de ploeg van Wilbert Arends Valthermond op 3 punten genaderd en kunnen de Mondkers het kampioenschap uit het hoofd zetten.

Zoals altijd legde Musselkanaal een flinke portie strijdlust aan de dag en ging het collectief voor elkaar door het vuur. Bij tegenstander Valthermond was dit bepaald niet het geval en liet het merendeel van de spelers niet de gretigheid zien die in een derby nodig is voor de winst. Alleen oud- Musselkanaalster Stephan de Vries liet tegen zijn oude club zien hiervan doordrongen te zijn, maar dit bleek niet voldoende.

In de tweede minuut van de wedstrijd was het Ferdinand van der Sluis die de 0-1 maakte na een corner van Mark Bos. Dit betekende alweer de 9e treffer deze competitie voor de kleine spits van Musselkanaal. Het overdonderde Valthermond wist zich in het eerste kwartier geen raad maar pakte vervolgens de draad weer op en het was spelmaker Erik Jan Veerbeek die de gelijkmaker na 34 minuten op het scorebord zette met een mooie boogbal. Kort daarna wist Jesper Klok de voorsprong alweer te herstellen door met zijn linker de bal in de bovenhoek te krullen.

Na de thee was het woord nog steeds aan Musselkanaal en Valthermond stelde hier vrijwel niets tegenover. Met name de snelle Mark Bos was vaak gevaarlijk, maar het duurde tot in de blessuretijd voor hij het net wist te vinden en hiermee de overwinning zeker stelde.

Komend weekend gaat Musselkanaal op bezoek bij Sleen om daar het restant van 20 minuten (0-0 stand) uit te spelen na de gestaakte wedstrijd van eerder dit seizoen, vanwege een ernstige blessure bij Gerwin Schmitz. Valthermond speelt thuis tegen koploper SVV ’04, een mooi affiche om de nare smaak van deze nederlaag weg te spoelen en de voorsprong tot 10 punten te verkleinen.

Bron: Dagblad van het Noorden

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen eenvoudig langs Amboina

Sellingen kende weinig moeite met Amboina en won met duidelijke cijfers.

GKC verliest van effectiever Tynaarlo

GKC verloor van Tynaarlo, dat een stuk beter met de kansen om sprong.

Ruime oefenwinst voor SJS op Borger

SJS heeft het oefenduel met Borger ruim gewonnen: 6-0. In de wedstrijd waarin de ...