Wilte Nijhuis laat Gieterveen juichen

GieterveenDé grote man aan de kant van v.v. Gieterveen was zonder twijfel Wilte Nijhuis. Met drie treffers was hij grotendeels verantwoordelijk voor de eerste overwinning van Gieterveen sinds 1 december 2013. Dat deze zege tot stand kwam in een Kanaalstreek-derby tegen HOC zal de overwinning ongetwijfeld zoeter hebben doen smaken voor de formatie van scheidend trainer Frederik Sihasale. Door de overwinning zijn de groenhemden HOC en GKC wat genaderd en mag men nog dromen over het maken van stapjes in de ranglijst.

Gieterveen begond goed aan de wedstrijd en door fel de duels aan te gaan, wordt al snel een veldoverwicht gecreëerd. De eerste grote kans was voor Jerremy Weerts, maar in kansrijke positie werd hij onderuit gehaald door de keeper van de thuisploeg. De arbiter van dienst besloot geen strafschop toe te kennen, maar de wedstrijd van Weerts was door een voetblessure wel voorbij. Collega-aanvaller Wilte Nijhuis groeit na de wissel van Weerts uit tot de gevaarlijkste Gieterveen-aanvaller. Voor de rust weet hij twee keer twijfelend optreden van de HOC-keeper af te straffen: een 0-2 ruststand is het gevolg.

In het tweede bedrijf deed HOC wat terug. De goal, die na ruim vijftig minuten spelen wordt gemaakt, is van een prachtige schoonheid en onhoudbaar. Bijna komt de Hunso Oring Combinatie op gelijke hoogte met Gieterveen, maar Rideon de Vries let goed op en werkt de bal van de doellijn. In deze fase van de wedstrijd kan Gieterveen niet anders doen dan tegenhouden en via snelle counters voor enig gevaar zorgen. Laurens Trip lijkt het derde doelpunt voor de bezoekers te maken, maar hij mist oog in oog met de keeper. In de slotfase zorgt Wilte Nijhuis met zijn derde treffer voor de beslissing in de wedstrijd. Volgende week wacht de ontmoeting met koploper TLC voor Gieterveen.