Onstwedder Boys wint in derby eenvoudig van Mussel

Onstwedder Boys was zaterdag een maatje te groot voor Mussel en won met ruime cijfers.

Onstwedder Boys heeft de Kanaalstreekderby tegen Mussel met ruime cijfers gewonnen. Na een 2-0 ruststand zegevierde de thuisploeg met 4-0. Spannend werd het nooit in de derby, de thuisploeg bleek zaterdag over de gehele wedstrijd genomen een maatje te groot voor de bezoekers.

Ondanks dat er buiten het sportpark wel wat vuurwerk werd afgestoken voorafgaand aan de derby, was het verder kil langs de lijn omdat er helaas geen publiek welkom was. Dat bleek in ieder geval geen effect te hebben op de thuisploeg, dat gedurende de eerste helft het betere van het spel had. Het leverde in de openingsfase al een serie kansen op, maar Mussel-doelman Rick Strobos wist in de beginfase zijn doel nog schoon te houden. Na een half uur spelen moest Strobos dan eindelijk wel capituleren, Sem Nieuwenhuis knikte raak uit een hoekschop van Harm Visser. Een voorsprong die voor de pauze nog werd verdubbel, nadat Anne Wilzing met een mooi schot Strobos wist te verschalken. Een 2-0 voorsprong die gezien de verhoudingen terecht te noemen was, Mussel kon er vrij weinig tegenover zetten in het eerste bedrijf.

Buitenspelgoal

En ook in de tweede helft kwamen de bezoekers er niet echt door, spits Lars Hemmes kon maar moeilijk bereikt worden deze middag. De thuisploeg bleef de betere en besliste al vrij snel in de tweede helft de wedstrijd. Na een uur spelen viel de 3-0, al leek het erop dat Jarno Sterenborg uit een buitenspelsituatie scoorde. Dat had de grensrechter van Mussel in ieder geval wel geconstateerd, maar arbiter Zijl wuifde het vlagsignaal weg en keurde de treffer goed. De gasten kregen daarna ook wel wat mogelijkheden op een goal, maar Rein Koudstaal hield zijn doel schoon deze middag. In de slotfase wist Onstwedde nogmaals te scoren. Opnieuw was het Sterenborg die mocht juichen en zo de eindstand op 4-0 bepaalde.