Voorbeschouwing 15 & 16 maart

matchday2Het komende weekend staat er slechts één Kanaalstreek-derby op het programma: in de vijfde klasse E (zondag) ontmoet middenmoter HOC in eigen huis staartploeg Buinen. De Buinders staan inmiddels niet meer op de laatste plaats, want onlangs versloegen zijn SGO. Uiteraard zal Buinen zich willen herstellen van de stevige nederlaag van vorige week, toen met 0-4 werd verloren van Buinerveen, dat nummer vier SVZ uit Zeijen op bezoek krijgt. Maar met één Kanaalstreek-derby op de rol, is het niet zo dat het een saai weekend gaat worden.

Want voor Gasselternijveen is het opnieuw een weekend waarin ieder punt telt. En laat aartsrivaal Gieten, dat nog zicht heeft op een kampioenschap, nu naar sportpark ‘De Hunze’ komen: spektakel gegarandeerd, lijkt ons. In de vijfde klasse F hoopt SPW op een goed resultaat van streekgenoot Westerwolde tegen koploper Meeden: uiteraard moeten de mannen van Henri Meijerman dan zelf ook winnen van laagvlieger THOS: alleen dan blijft een kampioenschap in beeld. Van de kampioenkandidaten in de eerste klasse F heeft Nieuw Buinen op papier het lastigste programma, want het gaat op bezoek bij Bergum, dat op de vijfde plaats staat. 

De laatste klasse waarin een kampioenschap voor een Kanaalstreek-team nog mogelijk is, is de zaterdagse vierde klasse D. Borger zette Onstwedder Boys vorige week simpel opzij, en is door de nederlaag van Veenhuizen weer helemaal terug in de race, nadat het zelf ook een aantal keren niet wist te winnen. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen laagvlieger Haulerwijkse Boys, terwijl concurrent Helpman op bezoek gaat in Onstwedde: wellicht kunnen de Boys een overwinning boeken én hiermee een grote rol spelen in de titelstrijd.

Wedstrijden zaterdag 15 maart:

3C VVK SJS
4D Haulerwijkse Boys Borger
  Onstweddder Boys Helpman
  Elim Mussel
5D VCG Ter Apel ‘96
  NWVV VEV
  SETA   VRIJ
5F WVV Westerwolde

 Wedstrijden zondag 16 maart:

1F Bergum Nieuw Buinen
2L Noordster Titan
  Annen TEVV
3D ZBC Musselkanaal
  Ter Apel ‘96 Bargeres
  Stadskanaal Twedo
  Valthermond CEC
4D Gasselternijveen Gieten
  Alteveer Eext
5E Tynaarlo GKC
  Buinerveen SVZ
  EEC Amboina
  Gieterveen Witteveense Boys ‘87
  HOC Buinen
5F THOS SPW
  SC Scheemda Sellingen
  Westerwolde Meeden

 Bron: www.knvb.nl

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

VV Beilen zoekt hoofdtrainer voor 1e selectie zondag

Voetbalvereniging Beilen is voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de ...

SV Borger zoekt voetbalsters

Ben jij 15 jaar en ouder? Heb je gevoetbald en zou je graag weer ...