De Borger Leeft Podcast

SV Borger heeft sinds kort een eigen podcast.

Stilstand is achteruitgang. De ‘Socials’ van SV Borger staan daarom nooit stil. Deze week zijn de mannen met iets nieuws begonnen. Een podcast over het reilen en zeilen bij de voetbalvereniging uit de Hunebedhoofdstad. Het is de bedoeling om elke maand een nieuwe aflevering op te nemen.

“Dat ik er maar vanaf wist”

PR-man Erwin Beukema van de groenwitten vertelt over de totstandkoming van dit initiatief. “Joep Hiddink stuurde me ergens in december een berichtje met het idee om een Podcast te gaan beginnen. In de volgende zin meldde hij tussen neus en lippen door dat ik de presentator ging worden. Dat ik er dus maar even vanaf wist.” Lang hoefde de oud-elftalleider niet na te denken. “Ik had de mogelijkheid om dit te gaan doen de afgelopen jaren al vaker besproken met bekenden binnen de club. Het idee was dus niet nieuw, het wachten was echter op iemand die het balletje ook daadwerkelijk aan het rollen zou brengen. Dan moet je net bij Joep zijn. Hij is de zelfbenoemde voorzitter van ons Social Media Team. Als hij een idee heeft, dan kun je er vanuit gaan dat dit ook ten uitvoer wordt gebracht. En zo geschiedde. We konden via onze trainer een geluidsetje lenen van de VVD Borger-Odoorn. En daarmee zijn we aan de slag gegaan. Nogmaals dank! Naast Twitterbaas, verslaggever en vooral supporter ben ik nu  dus ook Podcast-host.” Van koudwatervrees was geen sprake bij de clubman: “Nee joh, zoals Pippi Langkous ooit treffend zei: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

“Dan moet je maar gaan luisteren”

Afgelopen week werd de eerste aflevering opgenomen. Het hoofdthema was ‘De organisatie van het jeugdvoetbal bij SV Borger’. Te gast waren bestuurslid Jeroen Alblas en Hoofd Opleidingen Joep Hiddink. “Ja, die tweede naam was natuurlijk snel ingevuld. We verwachtten dat het nog wel een beetje uitproberen zou worden, dus dan is het toch handig om met z’n tweeën te zijn.  Achteraf gezien niet eens echt nodig. Het liep als een trein”, aldus een enthousiaste Beukema. Over het gesprek zelf laat hij echter maar weinig los. “Dan moet je maar gaan luisteren! Nee, laat ik het zo zeggen, ik heb een mooi gesprek gevoerd met twee zeer gedreven clubmannen over het jeugdvoetbal bij SV Borger. Daarnaast heb ik ze een aantal prikkelende stellingen voorgelegd waarop ze kort moesten reageren.” Dan lachend: “Voor Jeroen bleek met name dat laatste lastig te zijn!” Zo vloog de tijd voorbij, ging men ruim over de vooraf ingeschatte tijd heen, maar waren de drie na afloop zeer tevreden over het eindresultaat. Beukema: “Volgende maand weer een nieuwe. Ik heb er nu al zin in!”

Spotify en YouTube

Na een klein beetje nabewerking staat de Borger Leeft Podcast inmiddels live op Spotify. Het is voor de gebruikers van dit platform eenvoudig te vinden via de zoekfunctie (zoek op Borger Leeft Podcast), of via deze link: https://open.spotify.com/episode/03t0lTkSqPornhVuDysGZ4?si=_pXU4gsbTiali_VPd4mjzQ&context=spotify%3Ashow%3A1rBQyZofUDxjJVYx8tWYUK.  

Ook aan de niet Spotify-gebruikers is gedacht. De Podcast is ook op YouTube te vinden via: https://youtu.be/Kxt7sFUlqd0?feature=shared. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Meer zaterdagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: Zaterdag 5e klasse E

Komend seizoen gaat FC Kanaalstreek ook meer clubs uit de zaterdag vijfde klasse E ...

Transfertalk: Vijfde nieuweling voor SPW

Wederom een nieuwe speler voor SPW, dat al een vijftal nieuwelingen heeft voor het ...

Gieten legt trainersduo langer vast

Het bestuur van v.v. Gieten is er in geslaagd om haar succesvolle trainersduo een langer ...