Voorbeschouwing 5 & 6 april

matchday2Het komend weekend staan er niet minder dan drie Kanaalstreek-derby’s op het programma. Alle drie worden in de vijfde klasse van het zondagvoetbal gespeeld. In 5F ontmoeten Westerwolde en Sellingen elkaar. Bij deze wedstrijd staat er voor Westerwolde meer op het spel dan sportmans eer, aangezien de ploeg tegen de top van het klassement aan schurkt. In de vijfde klasse E staan twee derby’s op de rol. In Buinerveen treft de plaatselijke trots het Gasselter GKC en in Gieterveen spelen de mannen van trainer Sihasale tegen Buinen. Voor Buinen en Buinerveen is het zaak een aantal punten te halen de resterende weken om rode lantaarndrager SGO verder achter zich te laten.

Behalve interessante derby’s worden er meer wedstrijden gespeeld! In de vierde klasse D op zaterdag bindt Borger de strijd aan met nummer twee Helpman. Voor Borger, eens de grote favoriet voor de titel, is het de laatste kans om de kampioensdroom levend te houden. Een andere Kanaalstreek-ploeg, Mussel, kan overigens een grote rol gaan spelen in de titelrace door koploper Veenhuizen pootje te lichten. De derde ploeg die onze speciale aandacht heeft, Onstwedder Boys, ontmoet SVBO in eigen huis en zal moeten winnen om aanspraak te blijven maken op een kampioenschap. Iets wat volgens Peter Orsel zonder twijfel een mogelijkheid is.

Voor SC Stadskanaal is het dit weekend erop of eronder. Na het fiasco tegen Veendam 1894 ontmoet het op het eigen sportpark hekkensluiter Zwartemeerse Boys. Om niet afhankelijk te worden van andere ploegen is winnen de enige opdracht. In dezelfde klasse werd de wedstrijd tussen Ter Apel ’96 en Twedo afgelast in verband met het overlijden van Twedo-lid Anne Setz.

Wedstrijden zaterdag 5 april:

3C Westerlee SJS
4D Borger Helpman
  Onstwedder Boys SVBO
  Veenhuizen Mussel
5D SETA Sp. Zweeloo
  Hoogeveen Ter Apel ‘96
  NWVV vrij
5F Oosterparkers Westerwolde

 Wedstrijden zondag 6 april:

1F TVC ‘28 Nieuw Buinen
2L Peize TEVV
  Rolder Boys Titan
3D Valthermond Veendam 1894
  Wildervank Musselkanaal
  Stadskanaal Zwartemeerse Boys
  Ter Apel ‘96 vrij
4D Alteveer Schoonebeek
  Gasselternijveen Valther Boys
5E EEC Witteveense Boys ‘87
  SGO HOC
  Buinerveen GKC
  Gieterveen Buinen
5F Westerwolde Sellingen
  BNC SPW
  • Show Comments (1)

  • VV EEC

    HET topduel van dit weekend vindt plaats in Ees. EEC, de nr 3 in 5E ontmoet de nr. 2 Witteveense Boys. Beide clubs hebben evenveel punten en staan 6 punten achter fusieclub TLC uit Leek en Tolbert. EEC zal moeten winnen om in het spoor van de koploper te blijven. Over twee weken ontmoeten de teams elkaar in Leek. Mocht een kampioenschap niet haalbaar zijn, dan hoopt de club uit Ees en Eesergroen in ieder geval een periodetitel te pakken. Dat zal in de 5e klasse een unicum zijn voor de blauw witten, die in Witteveen een kansloze wedstrijd speelden en met 2-0 verloren. Dit was tevens de slechtste voorstelling van het seizoen en de enige keer dat EEC er niet aan te pas kwam. Een mooie uitdaging dus voor het team, dat al 10 wedstrijden achter elkaar ongeslagen is. Zondag om14.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark de Dillen.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal: derde helft in UMCG

Wat doe je wanneer je een mooie 1-5 overwinning op v.v. Heerenveen hebt geboekt, ...

Jan Moes vertrekt bij SV Mussel

Achter de samenwerking tussen SV Mussel en haar hoofdtrainer, Jan Moes, zal aan het ...

Transfertalk: Kevin Koops van SJS naar Gasselternijveen

Kevin Koops maakt komend seizoen de overstap van SJS naar Gasselternijveen.