Voorbeschouwing 19 & 20 april

matchdayNa vorige week een knullige nederlaag te hebben geleden tegen koploper Appringedam, gaat SJS morgen op bezoek bij Gorecht. De ploeg uit Haren staat op plaats twee en gaat met de Damsters uitvechten wie kampioen gaat worden in 3C. Een lastige wedstrijd voor de ploeg van Harris Huizingh, want Gorecht zal vol voor de overwinning gaan. Gelukkig is SJS inmiddels al veilig, maar als de ploeg nog een paar plaatsen wil stijgen zal het nog wel wat puntjes moeten vergaren in de laatste drie wedstrijden.

In 4D weer een Kanaalstreek derby, namelijk die tussen Onstwedder Boys en Mussel. Deze wedstrijd staat altijd garant voor strijd en veel publiek, maar deze editie is nog belangrijker vanwege het mogelijke kampioenschap van de oranjehemden. Onstwedder Boys zal moeten winnen om aan kop te blijven en de vraag is of Mussel hieraan mee gaat werken. Het gezegde luidt: “Beter een goede buur, dan een verre vriend”, maar of deze spreuk morgen ook op gaat… Ook Borger doet nog mee om de titel en zij zullen dus ook moeten winnen van SVBO om kans te blijven maken. Het kan zelfs wel eens een heel gunstig weekend kunnen worden voor de ploeg van Albert Kamps, aangezien de achtervolgers Veenhuizen en Elim elkaar treffen in een onderlinge ontmoeting. Wanneer de Onstwedders ook punten verspelen en Borger zelf wint zijn ze de “lachende vierde“.

In 5D treft nummer vier NWVV de nummer vijf Sportclub Zweeloo. Bij winst van de Nieuw- Weerdingers zullen zij de competitie ook afsluiten op een vierde plaats, wat een prima prestatie te noemen is na de degradatie van vorig seizoen. Westerwolde presteert helaas behoorlijk minder, zij eindigen als rode lantaarndrager in 5F.

Op zondag de confrontatie tussen degradatiekandidaten Annen en Titan. Niet verliezen zal het credo zijn bij Titan, want bij winst van de Drenten komen zij op 5 punten voorsprong en zal het lastig worden de nacompetitie nog te ontlopen. Een gelijkspel zal voor TEVV ook gunstig zijn, aangezien de Mondkers op bezoek gaan bij kampioen WVV.

Ter Apel ’96 pakte donderdagavond een verdienstelijk punt tegen Twedo en heeft vier punten behaald uit de laatste twee wedstrijden. Komende zondag krijgt men hekkensluiter Zwartemeerse Boys op bezoek waarvan gewonnen móet worden om zicht te houden op handhaving. Door de hiervoor genoemde confrontatie zal de druk ook hoog oplopen bij Stadskanaal. Om niet nog meer in de problemen te komen zal men moeten winnen in Sleen.

Gasselternijveen stevent af op nacompetitievoetbal, of het zal zondag moeten winnen van koploper Protos en hopen dat Alteveer punten verspeelt tegen nummer laatst Zandpol. Mocht dit scenario uitkomen dan maken de Nieveensters nog kans, gezien de laatste twee wedstrijden tegen Alteveer en Zandpol. Zo niet dan wordt het de nacompetitie en zeer waarschijnlijk handhaving voor Alteveer.

In 5E maakt EEC nog steeds kans op het kampioenschap. Het moet dan dit weekend wel winnen in Leek bij TLC, anders zal de thuisploeg de week erop met de eer gaan strijken. Voor de overige Kanaalstreek clubs in deze klasse staat er niets meer op het spel, behalve de prestigestrijd onderin tussen Buinen en Buinerveen.

Wedstrijden zaterdag 19 april:

3C Gorecht SJS
4D Onstwedder Boys Mussel
  Borger SVBO
5D SETA VVAK
  NWVV Sp. Zweeloo
  Twedo Ter Apel ‘96
5F Potetos Westerwolde

Wedstrijden zondag 20 april:

1F Nieuw Buinen Wolvega
2L Annen Titan
  TEVV WVV
3D Musselkanaal Bargeres (za, 20:00)
  Sleen Stadskanaal
  Ter Apel ‘96 Zwartemeerse Boys
  Valthermond Raptim
4D Gasselternijveen Protos
  Zandpol Alteveer
5E Tynaarlo Gieterveen
  GKC SVZ
  HOC Buinerveen
  Buinen Amboina
  TLC EEC
5F Drieborg Sellingen
  PJC SPW
  Westerwolde Nieuweschans

Bron: KNVB

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buitenlandse overwintering voor Valthermond en Borger

In de aanloop naar de hervatting van de competitie hebben vierdeklasser Borger en tweedeklasser ...

Oproep: Oefenwedstrijd gezocht!

Onstwedder Boys is op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd.