Armand Louissen gaat met Nieveen voor handhaving, niet voor verzorgd voetbal

Armand Louissen in actie tegen DVC '59
Armand Louissen in actie tegen DVC ’59

De laatste weken vallen de prestaties van v.v. Gasselternijveen in positieve zin op. In de laatste zeven wedstrijden werd maar één nederlaag geleden, terwijl in de zestien wedstrijden daarvoor maar liefst elf (!) verliespartijen werden genoteerd. De in het dagelijks leven als Callcenter Agent (Tele2) werkzame Armand Louissen is met zijn 26 jaar één van de oudere spelers van de selectie van trainer Ludie Hulshof. Louissen is inmiddels bezig aan zijn negende seizoen in de hoofdmacht van Gasselternijveen, maar heeft onlangs kenbaar gemaakt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen: mogelijk ruilt hij de noppenschoenen in voor een vlakke zool en gaat hij met vrienden zaalvoetballen in de stad Groningen.

Zaalvoetbal
“Ik woon, net als een paar oud-teamgenoten, in Groningen. Tijdens feestjes werd geopperd dat we een zaalvoetbalteam konden vormen: op dit moment zijn we bezig met het selecteren van een geschikte club en het samenstellen van de spelersgroep.” Toch richt Louissen zich de rest van het seizoen volledig op v.v. Gasselternijveen, dat alle zeilen bij moet zetten om niet te degraderen naar de vijfde klasse. Louissen vertelt: “We hebben nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg waarin we ons best gaan doen om directe degradatie te voorkomen. Hierbij zullen we vooral op karakter gaan proberen nog wat punten binnen te slepen, want in deze fase gaat het om lijfsbehoud en niet om verzorgd voetbal!”. Om hier vervolgens aan toe te voegen: “Na 26 wedstrijden zien we dan of er nog een aantal finales volgen en of Gasselternijveen vierdeklasser blijft. We weten dat een aantal spelers Nieveen zal verlaten, maar er staat een aantal A-junioren te trappelen om de vrijkomende plekken op te vullen!”

Van origine aanvaller
Louissen, die in 2005 als talentvolle aanvaller zijn debuut maakte onder trainer Martin Schuiling, is in de loop van de seizoenen een aantal linies teruggezakt naar de positie van rechtsback. In die rol zal hij samen met zijn kompanen komende zondag de strijd aangaan met koploper Protos. Gevaarlijkste man bij deze ploeg is Bram Mittendorf, die al twintig goals maakte in deze jaargang. Over zijn positiewisseling is Louissen nuchter: “In feite ben ik al sinds de F-jes spits, maar blijkbaar kan ik ook als verdediger van belang zijn voor mijn team!” Vooruitblikkend op de wedstrijd van zondag: “Protos is een goede ploeg, die na hun degradatie van vorig seizoen één van de grote titelkandidaten is. Voor ons zal het zondag een lastige pot worden, want we missen drie spelers door schorsing. Onze trainer zal dus een konijn uit de hoge hoed moeten toveren om een punt in eigen huis te houden! Stijdlust en geloof in eigen kunnen ons hier bij helpen.”

Sterke reeks
De resultaten van de roodhemden in de laatste weken vallen op, want in zeven wedstrijden hoefde men maar één nederlaag te incasseren: “Door het wegvallen van een aantal belangrijke spelers zoals Rob Reintsema en Sten Vos moest er  in het begin van het seizoen gezocht worden naar alternatieven. Met name het verminderd scorend vermogen heeft ons punten gekost. Waar we andere jaren een 1-0 achterstand nog om konden buigen tot een winstpartij, hebben we voor de winter te weinig kunnen scoren. Na de winter stonden we er beter voor en mede door de inbreng van Wessel Koomans werden we gevaarlijker.” Eén van de wedstrijden waar Louissen liever niet aan terug wil denken is de wedstrijd tegen Alteveer, waarin vier spelers van Gasselternijveen een rode kaart gepresenteerd kregen. Louissen sluit af door te zeggen dat de spelersgroep van Gasselternijveen zichzelf heeft voorgenomen in Alteveer aan te tonen dat Gasselternijveen over een beter elftal beschikt dan de geelhemden: “Verder wil ik de eerste wedstrijd tegen Alteveer gewoon vergeten.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik Meijer: “SPW is klaar voor een stap hogerop”

SPW uit Stadskanaal is aan een opmerkelijke reeks bezig. De ploeg van Henry Meijerman ...

Daan Stam klaar voor topper tegen Gieten

Het is nog vroeg in het seizoen, maar voor Ter Apel ’96 staat komend ...

Luuk Kenter is een geboren spits

Luuk Kenter is nog jong, pas 21. Zijn lichaam is imposant, maar zijn sprint is ...