Voorbeschouwing 3 & 4 mei

matchday2Waar vorig weekend in het teken stond van de eerste Koningsdag, voorafgaand door de Knoalsternacht, staat komend weekend in het teken van de strijd om promotie en tegen degradatie. Voor de meeste clubs staan er nog twee wedstrijden op het programma, waarin er nog verrassend veel op het spel staat. Zo komen in de vierde klasse D op zaterdag nog vijf clubs in aanmerking voor het kampioenschap en in 3D op zondag kunnen nog vijf ploegen degraderen. Spanning alom!

In 3C op zaterdag is het nog de vraag wie er kampioen gaat worden, Appingedam of Gorecht, maar voor SJS staat er niets meer op het spel. De knoalsters zijn veilig en kunnen er een mooie pot van maken tegen Lycurgus. Daarbij aangetekend dat de Groningers nog een kleine kans maken op de derde periode. In 4D gaat Onstwedder Boys aan kop, maar mag het absoluut geen punten verspelen aangezien de achtervolgers op het vinkentouw zitten. De ploeg van Fokke de Jonge speelt uit tegen Be Quick 1887, dat na de winterstop behoorlijk gezakt is op de ranglijst. Borger gaat op bezoek bij hekkensluiter SVBS ´77. De groenhemden moeten gewoon winnen en hopen dat de Onstwedders punten laten liggen. Bij winst van de koploper is het kampioenschap verkeken en is alleen de derde periode nog haalbaar. In de vijfde klasse op zaterdag valt er weinig spektakel te verwachten. Er wordt alleen nog gespeeld om de eer, maar niet meer om de prijzen.

Op zondag speelt Nieuw Buinen uit bij Emmen AV. Beide ploegen komen in aanmerking voor de derde periode, waarvoor Buunermond de beste papieren heeft. Gert Lukens verwacht een leuke wedstrijd met winst voor zijn ploeg, waarna zij volgende week de periode kunnen definitief veilig kunnen stellen. In 2L is het onderin ook nog steeds stuivertje wisselen. TEVV en Titan zullen punten moeten pakken tegen middenmoters Velocitas en Zwartemeer, aangezien de concurrentie elkaar onderling treft en dus sowieso gaan in- of uitlopen.

In 3D verkeren ook een tweetal clubs in nood. Ter Apel ’96 en Stadskanaal staan met een gelijk aantal punten onderaan en mogen beide niet verliezen, zeker niet omdat de ploegen hierboven, ZBC en Zwartemeerse Boys, ook tegen elkaar spelen. Stadskanaal speelt thuis de derby tegen Valthermond, maar hoeft, ondanks de geboden kratjes bier aan het adres van Arie Weits, waarschijnlijk niet te rekenen op medewerking van de Mondkers. De beslissing zal volgende week vallen in Ter Apel, waar beide staartploegen elkaar treffen. In Musselkanaal staat men er een stuk beter voor. Wilbert Arends en z’n mannen spelen komend weekend in Emmer Compascuum tegen CEC en kunnen dan een grote stap zetten richting het winnen van de derde periode.

In 5E kan EEC in eigen huis de tweede periode pakken, maar dan moet er wel gewonnen worden in de derby tegen HOC. In 5F maakt SPW nog kans op het kampioenschap, maar is het daarvoor afhankelijk van het resultaat van koploper Meeden tegen Bareveld. SPW moet zelf voor de tweede keer in één week winnen van DWZ en hopen dat Bareveld ook op eigen veld wint van Meeden. Mocht dit scenario uitkomen dan kan SPW volgende week kampioen worden op bezoek bij Meeden. Lukt dit niet dan mogen de knoalsters via de nacompetitie alsnog proberen te promoveren.

Wedstrijden zaterdag 3 mei:

3C SJS Lycurgus
4D SVBS ‘77 Borger
  Mussel Haulerwijkse Boys
  Be Quick 1887
Onstwedder Boys
5D VCG SETA
  Ter Apel ‘96 Erica ‘86
  Nieuw Balinge NWVV
5F Westerwolde Amicitia

 Wedstrijden zondag 4 mei:

1F Emmen Nieuw Buinen
2L Titan Zwartemeer
  Velocitas TEVV
3D Stadskanaal Valthermond
  Raptim Ter Apel ‘96
  CEC Musselkanaal
4D Alteveer Gasselternijveen
5E EEC HOC
  Buinerveen Tynaarlo
  Gieterveen SGO
  SVZ Buinen
  Witteveense Boys ‘87 GKC
5F Sellingen PJC
  SPW DWZ
  Wedde Westerwolde

 

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger wint Algarve Cup: Fotoverslag

Een fotoverslag van de Algarve Cup, Borger kroonde zich voor de tweede keer tot ...

Meer zaterdagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: Zaterdag 4e klasse D

Komend seizoen breidt FC Kanaalstreek het zaterdagvoetbal uit, zo ook in de zaterdag vierde ...

Wildervank en Jos de Vrieze gaan met elkaar verder

Wildervank heeft het contract met hoofdtrainer Jos de Vrieze met een jaar verlengd.