Bryan Schenkel gaat voor handhaving

AlteveerKomende zondag gaat de zwart-gele brigade uit Alteveer op bezoek bij de nummer zeven van de vierde klasse D: DSC ’65. Op datzelfde moment zal de plaatselijke trots van Barger Compascuum (SVBC) de strijd aanbinden met Protos, dat afgelopen zondag kampioen werd in 4D. De inzet van deze twee wedstrijden is de tiende plaats op de ranglijst, die gelijk staat aan rechtstreekse handhaving. Op dit moment is de tiende plaats in handen van Alteveer, maar de mannen van René Nijgh wonnen na de winterstop slechts twee van de twaalf wedstrijden. FC Kanaalstreek keek samen met aanvoerder Bryan Schenkel vooruit naar zondag.

Schenkel is duidelijk: “We komen dit seizoen op bepaalde momenten kwaliteit tekort.” Dit is volgens Schenkel te verklaren door de hoeveelheid blessures en schorsingen waar de ploeg mee te maken heeft: “Wij zijn een kleine club met een kleine selectie en als er dan bepaalde jongens wegvallen dan is het lastig op te vangen. Iedereen doet zijn stinkende best, maar soms is dat niet genoeg.” Een andere verklaring voor de slechte reeks na de winterstop is het missen van kansen én het knullig weggeven van doelpunten.

Wat de 24-jarige aanvoerder betreft was de wedstrijd tegen Gasselternijveen van afgelopen zondag daar een goed voorbeeld van: “We hadden de intentie om Gasselternijveen vroeg onder druk te zetten. Dit lukte aardig en we creëerden een flink aantal kansen om op voorsprong te komen. Drie keer kregen we een mogelijkheid alleen voor de keeper, er werd een kopbal van de lijn werd gehaald en we raakten nog drie keer het aluminium. We waren absoluut de bovenliggende partij, alleen viel de goal aan de andere kant.” En volgens Schenkel is dat wel het verhaal van dit seizoen: “Vorig seizoen hadden we wel het geluk dat de bal via de paal in het doel verdween, maar nu gaat hij vaak via paal het veld weer in.”

Bryan Schenkel scoorde afgelopen zondag tegen Gasselternijveen...
Bryan Schenkel scoorde afgelopen zondag tegen Gasselternijveen…

Voorafgaand aan deze wedstrijd was de opdracht voor Alteveer simpel, want winst zou betekend hebben dat de ploeg voor 95% zeker was van klassebehoud. En desgevraagd geeft Schenkel aan dat dat ook het niveau is waarop zijn team minimaal actief zou moeten zijn: “Dit seizoen spelen we onder ons kunnen. Maar we zijn een jonge hechte groep die absoluut de kwaliteit beschikt om in de vierde klasse te spelen. Alleen zitten we momenteel even in de hoek waar de klappen vallen. Als wij zondag met z’n allen volle bak spelen en voor iedere meter willen vechten, ben ik ervan overtuigd dat we na het laatste fluitsignaal met de armen in de lucht staan en handhaving een feit is. En mocht het zondag niet lukken, dan gaan we vol goede moed de nacompetitie in!”

Over zijn eigen presteren is de middenvelder annex aanvaller ook duidelijk. Want de laatste zeven seizoenen scoorde Schenkel altijd minimaal tien doelpunten: “Het scoren gaat me altijd wel aardig af. Dit seizoen sta ik op elf goals. Waar ik in mijn eerste jaren vooral als spits speelde, speel ik de laatste jaren veelal als centrale middenvelder. Al ligt mijn voorkeur toch op een plek in het centrum van de aanval.” Op de vraag of het niet eens tijd wordt om zijn kunnen op een hoger niveau te etaleren antwoord Schenkel twijfelend: “Natuurlijk denk je er wel eens over na om te weten waar je plafond ligt. Ik ben er van overtuigd dat een stapje hogerop zeker tot mijn mogelijkheden behoord. In het verleden is er wel eens interesse geweest van andere clubs, alleen ben ik daar nooit op in gegaan. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het nooit door mijn hoofd speelt om het een stapje hoger te proberen. Alleen Alteveer is mijn club, ik voetbal hier met vrienden en heb het ontzettend naar mijn zin. Hier weggaan zou niet zomaar gebeuren, alleen zeg ik nooit nooit!”

Speler van het jaar Schenkel (midden)
Speler van het jaar Schenkel (midden)

Dat ook de supporters van Alteveer de kwaliteiten herkennen, blijkt wel uit de uitverkiezing tot speler van het jaar. Deze prijs werd afgelopen zondag uitgereikt aan Schenkel: “Altijd leuk dat je wordt verkozen tot speler van het jaar. Het is toch een stukje waardering voor wat je op het veld laat zien. Wij zijn echter een ploeg die het moet hebben van het collectief en iedereen draagt zijn steentje bij, dus alleen kan ik het niet. En daar komt nog bij dat ik liever handhaving in de vierde klasse heb, dan dat ik speler van het jaar wordt!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mike Reuvers heeft de Jupiler League nog niet uit het hoofd gezet

Benoemd worden tot de onbetwiste vedette van het Jeugdteam Kanaalstreek. Vergeleken worden met Arjen ...

Robbert Zuur hoopt op ommekeer in derby tegen Alteveer

Wanneer je niet beter zou weten, zou je denken dat de derby Alteveer – ...

René Nijgh: “Ik voel veel steun bij Alteveer”

Toen René Nijgh medio 2013 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, was hij al ...