Voorbeschouwing 10 & 11 mei

matchdayKomend weekend worden de laatste competitiewedstrijden van het seizoen 2013/2014 gespeeld. Voor de meeste clubs betekent dit de afsluiting van het seizoen en kan er afscheid worden genomen van vertrekkende spelers en trainers, maar voor andere clubs is het seizoen nog niet voorbij en volgen er nog nacompetitiewedstrijden voor promotie of degradatie. Een aantal ploegen is hier al zeker van, anderen moeten dit nog zien te voorkomen of te behalen.

De zaterdag staat in het teken van het eventuele kampioenschap van Onstwedder Boys. In het eerste seizoen van trainer Fokke de Jonge verloren de Boys na de winterstop slechts twee van de twaalf wedstrijden en de overige tien werden allen gewonnen. Wanneer er morgen wordt gewonnen van nummer vijf Elim dan is het kampioenschap een feit en gezien de druk van de laatste weken zou dit een puike prestatie zijn! Echter telt alleen de winst, want de achtervolgers Helpman en Veenhuizen volgen op slechts twee punten. In Borger kan de thuisploeg vertrouwen tanken richting de nacompetitie, in de Kanaalstreek derby tegen Mussel. In 5D kan NWVV nog een grote rol spelen in de strijd om het kampioenschap. De Nieuw- Weerdingers krijgen nummer twee VVAK op bezoek, waarbij laatstgenoemde bij winst de titel pakt. De huidige koploper en bijna naamgenoot NKVV is inmiddels uitgespeeld en zal ongetwijfeld aanwezig zijn in Nieuw- Weerdinge om de thuisploeg aan te moedigen.

Op zondag zal het nog spannend worden voor de Kanaalstreek clubs, er staat dan namelijk genoeg op het spel wat betreft promotie en degradatie. In Nieuw Buinen speelt de ploeg van Jan Korte tegen hekkensluiter Frisia. De oranjehemden moeten winnen om de nacompetitie te behalen, maar de gasten zullen niets cadeau geven aangezien zij rechtstreekse degradatie nog af kunnen wenden door zelf te winnen. In 2L kunnen TEVV en Titan zich beide nog rechtstreeks handhaven. TEVV heeft thuis aan een punt genoeg tegen het eveneens gepromoveerde Muntendam, dat alleen bij verlies van Titan zich nog kan handhaven. Titan zal uit moeten winnen van Peize en hopen dat Actief punten verspeelt, bij dit scenario spelen de rood-witten ook volgend jaar tweede klasse. Lukt dit niet dan krijgt men een herkansing via de nacompetitie.

In 3D is het vooral onderin billen knijpen voor Stadskanaal en Ter Apel. Beide ploegen treffen elkaar in Ter Apel en moeten beide winnen om ook volgend jaar in de derde klasse uit te mogen komen. Bij winst van de Knoalsters zijn zij, afhankelijk van de andere uitslagen, waarschijnlijk veilig en is degradatie voor Ter Apel een feit. Voor de thuisploeg is ook een gelijkspel niet genoeg en bij winst van de Ter Apelers zal een beslissingswedstrijd moeten bepalen welke club rechtstreeks degradeert. In Musselkanaal staat er ook een periode op het spel en doet de bizarre situatie zich voor dat de groenhemden moeten verliezen van Twedo om deze te winnen. Bij winst pakt Twedo namelijk de derde periode en neemt Musselkanaal als nummer drie de eerste periode over van SVV ’04. Na afloop kunnen beide ploegen hun feestje vieren tijdens een heuse After Party in de kantine aan de Parklaan.

In 4D zal Gasselternijveen, net als Borger, ook vertrouwen willen tanken richting de nacompetitie. De Nieveensters spelen thuis tegen het reeds gedegradeerde Zandpol en zullen het publiek op drie punten willen trakteren. Alteveer zal in Dalerveen moeten winnen van DSC ’65 om rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen. Achtervolger SVBC speelt namelijk thuis tegen kampioen Protos en laatstgenoemde zal waarschijnlijk niet tot het uiterste willen gaan voor de drie punten. In 5F speelt SPW uit bij vv. Meeden en zij kunnen na afloop het kampioensfeestje van de thuisploeg vieren met barbecue en muziek.

Wedstrijden zaterdag 10 mei:

3C De Heracliden SJS
4D Onstwedder Boys Elim
  Borger Mussel
5D VEV Ter Apel ‘96
  SETA Tiendeveen
  NWVV VVAK
5F Westerwolde VRIJ

 

 Wedstrijden zondag 11 mei:

1F Nieuw Buinen Frisia
2L Peize Titan
  TEVV Muntendam
3D Ter Apel ‘96 SC Stadskanaal
  Valthermond Sleen
  Musselkanaal Twedo
4D Gasselternijveen Zandpol
  DSC ‘65 Alteveer
5E Buinen VRIJ
  Buinerveen VRIJ
  EEC VRIJ
  Gieterveen VRIJ
  GKC VRIJ
  HOC VRIJ
5F DWZ Sellingen
  Westerwolde SC Scheemda
  Meeden SPW

 

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal krijgt te weinig in kwartfinale

SC Stadskanaal heeft zichzelf afgelopen woensdag tekort gedaan door zich niet te plaatsen voor ...