Voorbeschouwing 24 & 25 mei

nacompetitieHet aantal wedstrijden waarin Kanaalstreek-clubs in actie komen, wordt kleiner en  kleiner. Waar alle aanhangers van SC Stadskanaal vurig hoopten zondag langs de lijn te staan wanneer hun favorieten de strijd aan zouden gaan met KSC, bleek de werkelijkheid een stuk harder: de Knoalsters speelden gelijk tegen ZBC, waarmee degradatie naar de vierde klasse een feit was.

In de strijd om een plek in de tweede klasse wordt zondag de return tussen Musselkanaal en Titan gespeeld. De uitgangspositie van Titan is vorstelijk, waardoor met een  schuin oog naar Veenoord – Nieuw Amsterdam zal worden gekeken. Schudt Titan de groenhemden van Musselkanaal van zich af, dan wacht een tweeluik met de winnaar van het tweeluik Twedo – Helpman.

Ook een vorstelijke uitgangspositie in het tweeluik tussen Borger en Zuidhorn. Echter, hier is de Kanaalstreek-vertegenwoordiger sterk in het nadeel. Wil Borger promoveren, dan zal er met vier goals verschil gewonnen moeten worden: zelfs Houdini zou wakker liggen van een dergelijke opdracht…

In de strijd om een plek in de vierde klasse komen twee clubs in actie. SPW opent haar nacompetitie-avontuur tegen Farmsum. Wint SPW, dan kan het de klus volgende week zondag in Eenrum afmaken. De positie van Gasselterijveen is een stuk nijpender. Vorige week verloren de roodhemden van SVZ, waardoor zondag hoe dan ook gewonnen moet worden van Weiteveense Boys, en het liefst met ruime cijfers. Lukt dit, dan zal Weiteveense Boys een week later van SVZ moeten  winnen, waarna Nieveen zich op basis van doelsaldo winnaar van de reeks mag noemen en zich handhaaft in de vierde klasse. De verwachting: zelfs Houdini zou wakker liggen van een dergelijke klus…

Programma zaterdag 24 mei:

ZuidhornBorger

Programma zondag 25 mei:

MusselkanaalTitan
Weiteveense Boys
Gasselternijveen
SPWFarmsum
  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Musselkanaal – Stadskanaal gaat door!

Een aantal dagen was het spannend, maar de kraker van het komende weekend gaat ...

HZOD zet punt achter samenwerking met Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kan niet meer rekenen op de HZOD, die mede vanwege ...

Robin Hood Topschutter van de Kanaalstreek

Tussenstand Robin Hood Topschutter van de Kanaalstreek na speelronde 7.