Voorbeschouwing 1 juni

nacompetitieDe voetbaljaargang 2013 – 2014 nadert zijn einde, dat wil zeggen bij de amateurs. De heren prof-voetballers zetten nog een maandje door in Brazilië. Als amateurs zijn we natuurlijk allen geïnteresseerd en dat zal de reden dat deze groep beoefenaars, toch de grootste, tijdens het WK zelf niet in actie mag komen, behalve tijdens trainingen een incidenteel toernooi. Raar? Misschien wel, want de mooiste periode om een buitensport te beoefenen staat immers op ons te wachten! Maar de strapatsen van KNVB, UEFA en FIFA zullen door een alinea tekst, geschreven in de Kanaalstreek, vast niet tot een aanpassing van de competitie-opzet leiden. Genoeg hierover dus!

Er komen nog twee Kanaalstreek-clubs in actie, komend weekend. Titan is bezig aan een serie van wedstrijden om het tweedeklasser-schap veilig te stellen. In de achterliggende weekenden werd in dat kader afgerekend met Musselkanaal. De volgende ploeg die wacht, is Helpman. De Groningers komen zondag naar Nieuw-Weerdinge en een week later is de return op het vermaarde sportcomplex “De Esserberg”. De blauw-witten werden in de reguliere competitie tweede achter kampioen Forward en proberen nu dus via een omweg toch te promoveren.  Over twee wedstrijden werd hierin met 8-4 afgerekend met Twedo. Voor de ploeg van trainer Jan Vos de opdracht om in eigen huis een goed resultaat neer te zetten, als basis voor de return. Is Titan over twee ontmoetingen de winnaar? Dan speelt men volgend jaar opnieuw in de tweede klasse. Trekt men aan het kortste eind? Dan is er nog een vangnet, maar op deze zaken gaan we niet vooruit lopen…

Op sportpark Noord legde SPW vorige week een mooi fundament voor een promotie plus bijbehorend feestje. Farmsum werd na een 0-2 ruststand met 3-2 verlagen. Toch zal trainer Meijerman niet geheel tevreden zijn, want wanneer het doelsaldo was opgekrikt, ook al was het maar met één goal, dan zou komende zondag in en tegen Eenrum een gelijkspel volstaan. Aan de andere kant: nu is de opdracht lekker duidelijk, want er moet gewonnen worden. Eenrum eindigde in de reguliere competitie op een tweede plaats in de vijfde klasse D. Eenrum verloor in de competitie maar drie van haar 22 wedstrijden, wat ook nog eens een positief doelsaldo van 35 opleverde. Wil SPW de vurig gewenste derby tegen SC Stadskanaal veilig stellen, dan moet men vol aan de bak!

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond legt nieuwe trainer vast

Met zijn verrassende vertrek stelde Harris Huizingh het bestuur van v.v. Valthermond voor een ...

Alteveer zoekt hoofdtrainer voor seizoen 2022-2023

Alteveer is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2022-2023.

Transfertalk: Ricardo van der Werf maakt rentree bij GKC

Bij GKC sluiten een drietal nieuwe spelers aan voor het nieuwe voetbalseizoen.