Updates uit Spanje: WK en openingswedstrijd

Na de geweldige ontlading na de wedstrijd van Oranje, die we met z’n allen hebben gekeken in een Nederlandse kroeg, moesten we vandaag zelf aan de bak. Na een prima ontbijt, de keuze is er reuze, zijn we met de hele groep naar het stadion van Malgrat de Mar gelopen. Daar kwamen alle deelnemende teams één voor één het veld op en werd elke ploeg voorgesteld aan het publiek. Na alle volksliederen en een grote verloting, waar het Jeugdteam de hoofdprijs (tien Adidas-wedstrijdballen) won, heeft het grootste gedeelte van het team de middag doorgebracht in en bij het zwembad van het hotel. De begeleiding heeft ook nog een aantal uurtjes op het strand gelegen. 

Rond 17:00 is het gezelschap met de bus vertrokken naar Mataró voor de wedstrijd tegen CF Rocafonda. Onderweg is de sfeer ontspannen, maar bij een enkeling is de spanning toch zichtbaar. Na de aankomst bij het stadion en de gebruikelijke verkenning van het veld is het tijd om te kleden. Wanneer de jongens omgekleed zijn maakt Theo de opstelling bekend en aanvoerder Maikel Platje neemt de groep mee voor de warming-up.

vs Rocafonda
Jeugdteam Kanaalstreek – CF Rocafonda… Staand van links naar rechts: Maikel Platje, Edwin Schreuder, Demy te Velde, Remon Poede, Arjen Heidekamp, Raymond Aardema en Wessel Koomans. Geknield van links naar rechts: Erwin Wardenburg, Peter Orsel, Jarno Hoiting en Daan Stam.

Hoewel we om 18:30 uur zouden starten werd er pas om 18.50 uur afgetrapt. Het jeugdteam begint zeer goed en staat na zes minuten al op een 2-0 voorsprong na goals van Erwin Wardenburg en Demy te Velde. CF Rocafonda beschikt over een aantal technisch zeer begaafde spelers, maar is niet opgewassen tegen de dadendrang van het Jeugdteam. Man van de wedstrijd Erwin Wardenburg weet voor rust nog twee te scoren en brengt zo de ruststand op 4-0. In de rust besluiten beide trainers om alle wissels te gebruiken. Hoewel het Jeugdteam de bovenliggende ploeg blijft weet het helaas niet meer te scoren. Onder andere Daan Stam en Wessel Koomans zijn nog dicht bij een treffer, maar het geluk in de afronding ontbreekt. We kunnen spreken van een uitstekend begin van het Jeugdteam. Vanaf de eerste minuut is er druk gezet op de tegenstander. Ondanks de tropische omstandigheden is dit vrijwel de hele wedstrijd volgehouden.

Vanavond zullen we met z’n allen uiteraard genieten van deze overwinning, maar in het achterhoofd zijn de jongens al weer bezig met morgen. Dan staan er immers twee wedstrijden op het programma. De jongens stralen uit dat ze dit jaar echt met de grote beker naar huis willen. Veel zal echter afhangen van de resultaten van morgen. Nu eerst nog lekker genieten op een Spaans terras en dan morgen maar weer knallen!

René Nijgh

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Update uit Italië: Il Capitano #2

De wekker werd vroeg gezet voor deze dinsdagochtend: 6 uur. De wedstrijd tegen de ...