Jeugdteam Kanaalstreek stelt finaleplaats veilig

Met nog één poulewedstrijd te gaan, heeft het Jeugdteam Kanaalstreek zich al verzekerd van een plaats in de finale om de Italy International cup. De enige overgebleven concurrent, het Franse CFA de Bastia werd met 3-0 aan de zegekar gebonden. Tegenstander in de finale is het Estse FC Nomme United, ook tegenstander in de laatste poulewedstrijd later vandaag.

Flitsende start
Het Jeugdteam liet er bepaald geen gras over groeien. Vanaf de aftrap vond Daan Stam Mike Reuvers die na een solo de 1-0 aan laat tekenen. Nadat doelman Patrick Pieterman een schot naast ziet gaan verdubbeld Reuvers de score. Opnieuw staat Daan Stam met een weergaloze pass aan de basis van de treffer. Voor de pauze is er nog de kans voor Patrick Bults, maar de linkerspits strandt op de doelman. Intussen raken de Franzosen meer en meer gefrustreerd, maar de Italiaanse arbiter verzuimd vliegende tackles te bestraffen, waar er wel geel wordt uitgedeeld voor het verkeerd neerleggen van de bal.

Jeugdteam Kanaalstreek voorafgaand aan de wedstrijd tegen CFA de Bastia...
Jeugdteam Kanaalstreek voorafgaand aan de wedstrijd tegen CFA de Bastia…

Oog van de naald
Direct na de pauze kruipt het Jeugdteam door het oog van de naald als de bal na een scrimmage naast het domein van Pieterman verdwijnt. Daarna is het Jeugdteam weer de bovenliggende partij. Peter Orsel komt tot twee keer toe een teenlengte tekort om een voorzet van Mike Reuvers binnen te werken en Reuvers zelf schiet na de zoveelste solo over. Als Peter Orsel van dichtbij de lat raakt is het Demy te Velde die de rebound binnen en het Jeugdteam naar de finale schiet: een uitstekende prestatie van de brigade van trainers Gennissen en Nijgh.

Dubbele ontmoeting
Het vreemde feit doet zich nu voor dat de laatste poule wedstrijd er eentje tussen de finalisten van morgen wordt. Een duel waar beide partijen ongetwijfeld niet het achterste van hun tong zullen laten zien. Man van de wedstrijd was Daan Stam. Opnieuw speelt de middenvelder een ijzersterke wedstrijd en alleen al de pass bij de tweede goal is van ongekend niveau.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Aftrap

“De eerste trap vanuit de middencirkel bij het begin van speeltijd van een voetbalwedstrijd”. ...

Update uit Italië: Il Capitano #3

Een onvergetelijke week. Dat is denk ik wel dé zin waarmee ik onze week in ...

Updates uit de Kanaalstreek: Social Media #6

Behalve de informatie die we via trainer René Nijgh ontvangen, heeft de redactie van ...