Updates uit Spanje: tweede wedstrijddag

Na een avond genieten van de eerste overwinning was het vandaag een cruciale dag voor het verloop van het toernooi. Vandaag stonden er immers twee wedstrijden op het programma. Vanmorgen is er relaxed toegeleefd naar de wedstrijden van van vanmiddag. Een aantal heeft wat inkopen gedaan, anderen hebben de ochtend in het zwembad doorgebracht. 

Na de lunch zijn we per bus richting het stadion van Malgrat de Mar gegaan. Daar aangekomen bleek dat de omstandigheden erg zwaar waren. Het was een graad of dertig en in het stadion lijkt het een oven. De wedstrijd tegen Ready Junior eindigt in een 4-0 nederlaag. Het Jeugdteam heeft het meeste balbezit en is optisch beter dan de tegenstander. De Noren zijn echter oerdegelijk en geven geen kansen weg. Uit een aantal snel uitgevoerde counters weet de uitgekookte ploeg de bal maar liefst vier keer achter Rémon Poede te schieten. Een te slappe wedstrijdinstelling breekt het jeugdteam op. Zo lijdt de ploeg een terechte, maar onnodige nederlaag. 

vs Ready Junior
Jeugdteam Kanaalstreek voor de wedstrijd tegen Ready Junior uit Noorwegen..

Na een pauze van ongeveer een uur moet het Jeugdteam aantreden tegen Lusaka Youth uit Zambia. Al in de warming up maken de Afrikanen een goede indruk. De spelers zijn stuk voor stuk atleten en ogen extreem fit. Het Jeugdteam begint nu wel scherp aan de wedstrijd, al is al snel duidelijk dat het een zeer lastige wedstrijd zal gaan worden. Het Jeugdteam weert zich kranig en weet de rust te halen met 0-0. Na de pauze schakelen de Zambianen nog een tandje bij en scoren binnen vijf minuten twee keer. Het verzet is gebroken en vlak voor tijd scoren de Zambianen nog de 3-0 uit een strafschop. De Zambiaanse ploeg is een lust voor het oog en herbergt zelfs twee jeugdinternationals. Absoluut dus geen schande om van deze ploeg te verliezen. 

vs Lusaka Youth
Jeugdteam Kanaalstreek was niet opgewassen tegen Lusaka Youth…

Na deze nederlagen kunnen we concluderen dat de felbegeerde beker niet meegaat naar Nederland. Morgen staat er echter nog een wedstrijd op het programma en we zullen er alles aan doen om deze te winnen. Hoewel de teleurstelling nu even overheerst proberen we er uiteraard gewoon nog een paar leuke dagen van te maken. Met deze geweldige groep gaat dat zeker lukken. 

René Nijgh

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys onderuit in Aduard

Onstwedder Boys is in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 tegen een 4-2 nederlaag aangelopen. ...

Jeugdteam Kanaalstreek slordig naar derde overwinning

Lag het aan de hitte, het slechte veld of onderschatting? Niemand die het weet, ...

Marc Haandrikman: “Buinen moet progressie laten zien.”

Interview met Marc Haandrikman, die met Buinen beter wil presteren dan de afgelopen jaren.