v.v. Gasselternijveen mengt zich in strijd Genee versus Derksen

vv“Wilfred denkt voetbalkantines te kunnen bewegen af te stappen van bitterballen en frikadellen en over te gaan op appeltjes en onbespoten groenten. Ik vind het een nobel streven, maar denk niet dat het lukt.” Met deze uitspraak was een weddenschap tussen RTL-presentator Wilfred Genee en sportjournalist Johan Derksen geboren. Bij wie regelmatig afstemt op praatprogramma Voetbal International, zal de weddenschap bekend in de oren klinken. Voor wie het programma overslaat: aan Genee en zijn vrouw de uitdaging om vijftig voetbalkantines in Nederland van een gezonder assortiment te voorzien. Met de start van het komende seizoen zal ook de strijd van Lili en Wilfred Genee starten. Slechts één noordelijke vereniging doet mee aan de actie, die op 6 september zijn landelijke kick-off kent: v.v. Gasselternijveen.

Met gepaste trots vertelt voorzitter Piet Wolters over de deelname van zijn vereniging aan de actie ‘Vullen of Voeden’: “Onze club heeft zichzelf de ambitie opgelegd om de meest duurzame voetbalclub van, in ieder geval, Drenthe te worden. De werkgroep die adviezen uitbrengt aan het bestuur om hier stappen in te zetten kijkt verder dan enkel energieverbruik. Om deze reden hebben we bijvoorbeeld afscheid genomen van onze plastic koffie-bekers. Want toen we onszelf de vraag stelden of alles daadwerkelijk in plastic verpakt of geserveerd moest worden, was het antwoord snel gegeven.” En daarmee stelde de club zichzelf in feite ook de vraag of er binnen het assortiment in de kantine op sportpark ‘De Hunze’ nog winst geboekt kon worden. Wolters hierover: “We merken tegenwoordig dat veel jonge ouders bewust omgaan met voeding en gezondheid. Het ouderwetse zakje snoek en flesje sportdrank lijken voorzichtig in de ban te gaan. Toen we vervolgens hoorden van de actie ‘Voeden of Vullen’, wisten wij wat ons te doen stond!”

Wilfred Genee ontving onlangs de 'Gouden Broccoli'vanwege zijn inzet voor bewuster eten
Wilfred Genee ontving onlangs de ‘Gouden Broccoli’vanwege zijn inzet voor bewuster eten…

En dus werd er een succesvolle aanmelding ingediend bij het organiserend comité. Voor de vijftig uitverkoren verenigingen start medio augustus een nieuw tijdperk. Wanneer we Wolters vragen wat er de komende tijd op stapel staat, brandt hij los: “Op zondag 17 augustus gaan drie leden van onze club naar Amsterdam. Daar wordt een kookdag georganiseerd voor de deelnemende clubs. We nemen daar een pakket van keukenapparatuur in ontvangst, maar leren ook hoe we de gezonde gerechten moeten bereiden. Je kunt de kookdag zien als een soort introductie voor kantinepersoneel.” Maar behalve de kookdag, die onder leiding van topkok Robert Kranenborg staat, wordt er ook op het eigen sportpark een startbijeenkomst georganiseerd. “Zaterdag 6 september is de landelijke startdatum. We zullen in dat kader een sport- en spelochtend organiseren, waarbij ook aandacht is voor het informeren van aanwezigen over de actie. Er zal onder meer een filmpje worden vertoond waarin Genee en Derksen de actie toelichten. De verwachting is dat er ook een profvoetballer aanwezig zal zijn op deze ochtend, dus dat maakt de bijeenkomst erg interessant. Ik heb goede hoop dat we onze kantine gezonder maken en daarmee onze vereniging weer een stukje duurzamer!”

Meer informatie over de actie kunt u vinden op: http://www.vullenofvoeden.nl/voetbalkantine.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: Gieterveen strikt MOVV’er

Gieterveen, dat zich na de promotie van vorig voorjaar keurig handhaafde in de vierde ...

Tussenstand EK Pool na Finland – België: 0-2

Tussenstand FC Kanaalstreek EK Pool na Finland - België.

Borger wint Algarve Cup: Fotoverslag

Een fotoverslag van de Algarve Cup, Borger kroonde zich voor de tweede keer tot ...