Voorbeschouwing 6 en 7 september

matchdayKlaar voor de start? Af! Na weken van (laten we eerlijk zijn) minder interessante oefenpartijen en bekerwedstrijden staan duizenden voetballers in de startblokken voor een nieuw seizoen. Een seizoen waarin opnieuw veel ploegen voor een kampioenschap gaan, of wanneer het niet anders kan, een periodetitel. Ook een seizoen waarin geen enkele ploeg zal gaan degraderen of via de herkansing het vege lijf zal moeten gaan redden. Tenminste, dat is een conclusie die getrokken kan worden na het lezen van tal van voorbeschouwingen in de diverse media. Feit is echter dat we over een maand of negen zullen ontdekken dat de praktijk harder is. Maar voor dit moment is het vooral fijn dat we los kunnen met de eerste competitieronde!!

En die eerste ronde bevat voor de ploegen uit de Kanaalstreek een aantal aardige ontmoetingen, want in de derde klasse D (zondag) ontmoeten Musselkanaal en het gedegradeerde Titan elkaar. Saillant detail: Titan versperde Musselkanaal vorig seizoen de weg naar de tweede klasse, maar zag zichzelf later hard onderuit gaan tegen Helpman. De groen-witten zullen op revanche uit zijn, maar de Nieuw-Weerdingers hebben zich versterkt én zullen dit seizoen ongetwijfeld mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Een andere streekderby wordt afgewerkt in Gasselte: het plaatselijke GKC ontmoet buurman Gasselternijveen. Na een degradatie en een leegloop zijn de supporters van Gasselternijveen niet gerust op een goede afloop. Zeker omdat de ploeg van trainer Jaap Alting wel een aantal nieuwe gezichten heeft mogen verwelkomen zullen beide ploegen elkaar niet veel ontlopen. Dit blijkt ook uit de resultaten van de poll op de Facebook-pagina van FC Kanaalstreek: 52% ziet GKC winnen.

In de zaterdagse competities treft SJS op het eigen sportpark Hollandscheveld. De ploeg van Loewi Piebes zal de handen vol hebben aan de Drenten die de afgelopen drie jaargangen tweede, derde en vijfde werd in de derde klasse. Onstwedder Boys staat voor haar rentree in de derde klasse en reist daarvoor af naar Coevorden, waar het de degens kruist met CSVC. Voor de mannen van Fokke de Jonge zal het fijn zijn om een goede start te maken, ook omdat daarmee de ongeslagen reeks van vorig seizoen doorgezet zou worden. Titelkandidaat Borger trapt in de vierde klasse af tegen Sleen. Dit zal de eerste wedstrijd van de groenhemden zijn onder leiding van debuterend hoofdtrainer Arne Joling.

Programma zaterdag 6 september:

SJS Hollandscheveld
CSVC Onstwedder Boys
Borger Sleen
Mussel Elim
Damacota Ter Apel ‘96
Twedo SETA
NKVV NWVV

Programma zondag 7 september:

Nieuw Buinen GVAV-Rapiditas
Roden TEVV
Valthermond Twedo
Musselkanaal Titan
SVBC Alteveer
SC Stadskanaal Schoonebeek
Ter Apel ‘96 KSC
Westerwolde Gieterveen
Sellingen SPW
EEC HHCombi
Buinerveen Pesse
Zandpol HOC
GKC Gasselternijveen
EHS ‘85 Buinen
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16: brief aan de Koning

Tijdens de Koningsspelen hebben jeugdleden van De Treffer '16 brieven geschreven aan Koning Willem-Alexander. ...

Twee nieuwe spelers voor Mussel

Mussel heeft naast een doelman ook twee nieuwe spelers vastgelegd voor aankomend seizoen.

Kampioenen van de Kanaalstreek: Musselkanaal A1

De A-junioren van v.v. Musselkanaal zijn kampioen geworden. Het team van trainer Wessel Woortman ...