De gezonde kantine van v.v. Gasselternijveen

Marcel Seip (FC Emmen) was aanwezig in Gasselternijveen...
Marcel Seip (FC Emmen) was aanwezig in Gasselternijveen…

Op zaterdagochtend 6 september was het eindelijk zo ver voor v.v. Gasselternijveen. Het project “Vullen of Voeden in de voetbalkantine” kon na een korte, maar intensieve voorbereiding eindelijk echt beginnen. Wethouder Harry Dijkstra van de Gemeente Aa en Hunze opende de ochtend officieel. Hij benadrukte het belang van gezonde voeding en liet weten het project van harte te ondersteunen. Vervolgens mocht dagvoorzitter Karin van der Vries profvoetballer Marcel Seip van FC Emmen verwelkomen. Ook Marcel benadrukte dat gezonde voeding niet alleen voor jong erg belangrijk is, maar ook voor oud. Want met name als je ouder wordt blijft gezond en bewust eten belangrijk om vitaal te kunnen zijn. En hoe jonger je daar natuurlijk mee begint, hoe makkelijker het is om dat ook vol te houden.

Terwijl de jeugd zich actief aan het vermaken was tijdens het uitgezette spellencircuit, konden de volwassenen meedoen aan de Vullen of Voeden quiz. Gasselternijveen mocht overigens ook Janneke Ensing uit Gieten verwelkomen deze ochtend. Als profwielrenster en -schaatster Janneke Ensing weet namelijk veel over gezond en bewust sporten. Maar vanuit haar functie als diëtiste weet ze nog meer te vertellen over de combinatie van bewegen en gezonde voeding. Het was vooral Janneke haar informatie over de hoeveelheid klontjes suiker die in met name de oranje AA sportdrank zit, die menigeen deed verbazen. En of het er nu precies achttien, negentien of 21 klontjes zijn? Wie zal ooit nog op dezelfde manier naar een “onschuldig” flesje AA oranje kunnen kijken? En daar ging het deze ochtend om: bewustwording.

Ondertussen was een groep fanatieke dames al druk bezig in de keuken met waar het deze kick-off uiteindelijk om draaide. De voeding en het vanaf heden aanbieden van minstens drie van die gezondere alternatieven in het assortiment van de Nieveester kantine. De geur die langzaam de kantine begon te vullen bleek een heerlijke voorbode te zijn.De dames van de keuken presenteerden vijf nieuwe producten. Zo was er de rode en de groene smoothie. Dit zijn de Dribbel en de Hattrick. Verder was er de Panna, een pizza met rundvlees en rucola. En de pesto en mozzarella wrap van quinoa, het Een-Tweetje, werd ook gepresenteerd. Maar topfavoriet was toch echt het Balletje Breed. De bal is gemaakt van 100% rundvlees en werd bereidt in onze nieuwe Philips Airfryer. En zo eindigde deze ochtend in een lekkere proeverij, waarbij alle proevers elk gerechtje een cijfer mochten geven. De aanwezige proevers durfden hun vooroordelen qua smaak opzij te zetten en genoten van de verrassende smaken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen naar de vierde klasse!!!

Gasselternijveen is naar de vierde klasse gepromoveerd! In de finale van de nacompetitie werd ...

Stand FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar na speelronde 17

De tussenstand na speelronde 17 van de FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar.

Ivan Geesink gaat naar Wedde

Ivan Geesink speelt volgend seizoen voor Wedde.